Van Wijnen-Smash’70 wint eerste halve finale duel om landstitel

‘Wij gaan Europa in!’ ‘Och was je maar bij moeder thuisgebleven’ ‘Helemaal niets, helemaal niets voor Rotterdam.’

De harde kern en 100 andere bezoekers van Van Wijnen-Smash ’70 heeft afgelopen zaterdag kunnen genieten van een enorm spektakel in de eerste halve finaleaan de Eijerdijk. Vooraf lichte favoriet FVT uit Rotterdam werd met slechts 1 punt naar huis gestuurd, de overige 4 bleven in Hattem. De return van aankomende vrijdag in Rotterdam, werd door de supporters al gezien als een formaliteit, maar Marthijn van der Wal gaf aan dat het nog niet gespeeld is. Minimaal 2 punten zijn nodig om de finale te bereiken, de afgeladen supportersbus(aangeboden door Non-Stop) gaat er weer met dezelfde moed tegenaan als zaterdag.

Een wedstrijdimpressie:

FVT, de finalist van vorig jaar en de nummer 2 van de huidige eredivisie was voorafgaand aan het duel licht favoriet in dit onderlinge treffen.
Maar Van Wijnen-Smash’70 is de laatste weken bezig aan een indrukwekkende reeks. Na het gelijke spel tegen de huidige landskampioen Enjoy & Deploy (3-3) werd in de kwartfinale topploeg Scyedam aan de kant gezet.

Van Wijnen-Smash’70, gesteund door ruim 130 supporters, startte voortvarend afgelopen zaterdag. Nederlands kampioen Ewout Oostwouder won gedecideerd met 3-0 van Oeij. Koen Hageraats kwam vervolgens 0-2 achter tegen Tromer maar vocht zich knap terug in de wedstrijd naar 2-2. In de 5e beslissende game was Tromer net iets overtuigender en scherper.
De derde wedstrijd was er één tussen twee routiniers. Jonah Kahn kwam tegen Barry Wijers te staan. Een 1-2 achterstand in games werd op bijzonder knappe wijze omgebogen naar een 3-2 winst waardoor Van Wijnen-Smash’70 met een 2-1 voorsprong aan de thee kon.

Het duel der kopmannen was het volgende duel om van te smullen. In een bijzonder hoogstaande wedstrijd wonnen Oostwouder en Tromer om en om de games waardoor ook hier een 5e beslissende game nodig was. Oostwouder kwam hierin nog op een 7-10 achterstand maar liet vervolgens zien waarom hij de Nederlands kampioen is. Vijf punten op rij en de winst met 12-10. Een ongekende voorsprong van 3-1, een sensatie hing in de lucht. Kahn liet er vervolgens geen gras over groeien in zijn tweede partij tegen Oeij, was met zijn spel bepalend in alle games en won met 3-1.

Eindstand 4-1, tot in Rotterdam!