Stellan Smid en Van Wijnen/Smash’70 uit elkaar​

Stellan Smid en eredivisieclub Van Wijnen-Smash’70 gaan uit elkaar. Ondanks het feit dat in mei jl. met alle spelers van het huidige team een overeenkomst is getekend voor het seizoen 2015-2016, zal Smid komend jaar niet voor de Hattemse club uitkomen. 

Smid heeft, door een opgelegde schorsing van CTO Papendal en de NTTB (na het overtreden van een gedragsregel tijdens de Europese Jeugdkampioenschappen), moeten besluiten zijn tafeltenniscarrière te beëindigen. De vele trainingsmogelijkheden en faciliteiten die CTO Papendal biedt zijn niet elders in het land te vinden waardoor hij zijn ontwikkeling niet kan doorzetten, buiten het feit dat het huidige vasthouden erg moeilijk wordt.

 

Verdere consequenties voor het team heeft dit besluit niet. De vier spelers Koen Hageraats, Martijn de Vries, Boris de Vries en Gerben Last verschijnen op 12 september aan de start van het nieuwe seizoen, uit bij Klimaatgroep Stars in Middelstum.