Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – Itass-DTK’70 04-05-2019

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Even een cliché er in gooien; Van Wijnen-Smash’70 moet om kampioen te worden 3 finales winnen! Te beginnen met vandaag. Om door te gaan naar de finale zal er eerst twee keer gewonnen moeten worden van Itass-DTK’70. Er werd in de eerste wedstrijd nipt verloren en reken maar dat de mannen gemotiveerd zijn om voor eigen publiek de tweede wedstrijd te winnen. Daarna kijken we wel verder, aldus coach Gerben Last. Dat er vandaag voldoende support zal zijn, zeker meer dan in Klazienaveen, is een ding dat zeker is! Er is al de gehele week publiciteit geweest rondom deze wedstrijd en het zal ons niet verbazen dat het “volle bak” gaat worden.

De verwachting is dat Itass-DTK’70 met dezelfde opstelling zal komen, maar in welke volgorde is nog onbekend. Dat betekend dus dat Nathan van der Lee niet zal spelen en dat Yannick Vostes, Barry Wijers en Koen Hageraats zullen proberen het beslissende tweede punt te pakken.

Bij Van Wijnen-Smash’70 speelt Colin Rengers niet, hij mag weer samen met coach Gerben Last, en een volle zaal, zijn medespelers Viktor Brodd, Michel de Boer en Martijn de Vries aanmoedigen. Waar Itass-DTK’70 na deze wedstrijd nog een kans heeft zal Van Wijnen-Smash’70 moeten winnen om nog aanspraak te maken voor een plek in de finale.

Na de wedstrijd:

Na de eerste twee wedstrijden, Viktor Brodd tegen Barry Wijers (3-0) en Martijn de Vries tegen Yannick Vostes (0-3) zagen we de te verwachten uitslagen en de verwachte 1-1 op het bord staan. Nu zouden de beslissende wedstrijden beginnen! Michel de Boer wist in een spannende 5-setter te winnen van een goed spelende Koen Hageraats. 2-1 voor Smash’70!  Viktor Brodd kon vandaag zijn wedstrijd tegen Yannick Vostes wel winnend afsluiten en daarmee een derde wedstrijd, op 11 mei om 16:00 in Hattem, afdwingen.

Er was inderdaad de verwachtte “volle bak”, er werden ongeveer 225 toeschouwers geteld tijdens deze wedstrijd die gezien werd als reclame voor het tafeltennis. We verwachten ook op 11 mei weer een ruime opkomst qua support en aanmoedigingen om gezamenlijk met onze spelers toe te werken naar winst waarmee we op 19 mei naar Hilversum kunnen afreizen voor de finale.

 

Opstellingen (+ ranking):

Van Wijnen-Smash’70: 1. Viktor Brodd (4)  2. Martijn de Vries (14)  3. Michel de Boer (9)

Coach: Gerben Last

Itass-DTK’70: 1. Yannick Vostes (5)  2. Barry Wijers (8)  3. Koen Hageraats (10)

Wedstrijd 1: Viktor Brodd – Barry Wijers

Wedstrijd 2: Yannick Vostes – Martijn de Vries

Wedstrijd 3: Michel de Boer – Koen Hageraats

Wedstrijd 4: Viktor Brodd – Yannick Vostes

Wedstrijd 5: Martijn de Vries – Barry Wijers

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: Net als in Kazienaveen komt Viktor geen moment in de problemen tegen Barry. In de derde game kan Barry iets meer weerstand bieden, maar nooit genoeg om de game te winnen.

Wedstrijd 2: Martijn kan in de eerste game tot halverwege redelijk bijblijven, maar moet forceren en dat is nou eenmaal risicovol. In de tweede game ziet Martijn dat de gevaarlijke backhand van Yannick dicht bij de tafel kwetsbaar is en maakt daar goed gebruik van. Toch is Yannick nog steeds te sterk. In de derde game kan Martijn tot 9-9 komen. Maar helaas weet hij de twee resterende punten niet te pakken. Goede wedstrijd van Martijn tegen de sterke Yannick.

Wedstrijd 3: In Klazienaveen ook al spannend, nu qua games nog iets spannender! Beide spelers moesten tot het uiterste gaan. Service van Koen wordt niet altijd goed genoeg geretourneerd door Michel, maar diens vastheid compenseert dat. Game 1 gaat redelijk overtuigend naar Michel, de opvolgende drie games zijn spannend en worden allemaal met het kleinste verschil beslist. Het is dan 2-2 in games en game 5 moet de beslissing brengen. Michel komt op een 2-5 achterstand, maar weet dat na een time-out goed om te zetten naar 6-6. Vanaf dat moment blijft Michel scoren en weet de wedstrijd te winnen!

Wedstrijd 4: Kan Viktor nu wel winnen van Yannick? Dat Viktor gefocussed is zal iedereen gezien hebben. Hij gaat overtuigend van start en geeft Yannick geen moment de tijd om in de rally te komen. In game twee weet Yannick Viktor achteruit te drukken en daarmee te scoren. Hij pakt dan ook de tweede game. Viktor gaat in game drie met nog meer pressie spelen, Yannick kan dat niet goed verwerken. In game vier lijkt het alsof Viktor geen moment in de problemen komt, maar blijft het wel spannend. Maar Viktor weet het derde, beslissende, punt te pakken en een derde wedstrijd af te dwingen op 11 mei.

Game standen:

Wedstrijd 1: 1-0 Viktor Brodd – Barry Wijers                                3-0 (11-4  11-3  11-7)

Wedstrijd 2: 1-1 Yannick Vostes – Martijn de Vries                     0-3 (6-11  7-11  9-11)

Wedstrijd 3: 2-1 Michel de Boer – Koen Hageraats                     3-2 (11-7  11-13  13-11  9-11 11-7)

Wedstrijd 4: 3-1 Viktor Brodd – Yannick Vostes                           3-1 (11-6  7-11  11-3  11-9)

Eindstand: 3 – 1

Zaterdag 11 mei in Hattem om 16:00 de beslissende derde wedstrijd om een plek in de finale.