Jeugdteam Nederlands kampioen

Donderdag 26 mei heeft ons eerste jeugdteam de landstitel bij de jeugd gewonnen. De finale werd in Hilversum gespeeld tegen Hercules 1 uit Terborg.

Het team, bestaande uit Chris Verwoert, Brent Ronde, Kaj Ronde, Timothy Wong en coach Steven Tijssen, eindigde in de reguliere competitie ruimschoots als eerste in haar poule. 

In de play-off die daarop volgde, werd Tempo Team uit Amsterdam in twee wedstrijden met overmacht aan de kant gezet. Na de 10 – 0 overwinning in de uitwedstrijd hadden de Smashers in de thuiswedstrijd nog maar 1 punt nodig voor plaatsing voor de finale. 

In de afgelopen jaren vonden al meerdere ontmoetingen plaats tussen Smash’70 en Hercules. De verschillen tussen het Smash-team en het Hercules-team zijn zeer klein. Het beloofde dus op voorhand al een spannende finale te worden. 

De start van de wedstrijd verliep stroef voor onze ploeg; na twee partijen keek ze tegen een 0 – 2 achterstand aan. Coach Steven Tijssen kreeg echter zijn team weer op de rails, waardoor er vanaf de derde partij alle wedstrijdpunten in het Smash-kamp bleven. Voor de meegereisde supporters was het een middag genieten van wedstrijden met een bijzonder hoog tafeltennisniveau. Het was uiteindelijk Brent Ronde die het 6e en beslissende punt wist binnen te halen. Na het landkampioenschap van de senioren in 2019, was nu het landskampioenschap van de jeugd een feit. De titel, met de daarbij behorende NTTB Beker, kon meegenomen worden naar Hattem! Bij terugkeer in Hattem wachtte de spelers en hun coach een huldiging in de Smash-zaal aan de Eijerdijk, met aansluitend een Chinees buffet, verzorgd door Kota Radja. 

De kampioensbeker van ons jeugdteam zal een mooi plekje naast die van het herenteam Heren1 in de kantine krijgen. Het jeugdteam gaat zich nu voorbereiden op een debuut in de landelijke seniorencompetitie komend seizoen. Dit is heel bijzonder, omdat alle vier de spelers nog een jeugdlicentie hebben.