Wutto-Toernooi Van Wijnen/Smash ’70

Zaterdag 21 december was de dag waarop het eerste WUTTO – Van Wijnen/Smash’70 toernooi werd gespeeld in Hattem. In de voorgaande weken hadden zich 30 deelnemers aangemeld.

Het toernooi startte om 10:30 met de poules, 6 vijfkampen. Hieruit gingen alle nummers 1 en 2 door en dat werd aangevuld met de vier beste nummers 3.
De geplaatste spelers konden deze ronde gebruiken als voorbereiding voor de vervolgronden en de nieuwelingen konden ervaren wat het spelen met deze batjes betekend. Voor menigeen was het de eerste keer dat zij hiermee in aanraking kwamen al had Smash’70 al enkele open trainingen georganiseerd voor de eigen spelers. Echte verrassingen werden niet gezien in de poules.
In de eerste vervolgronde (16 overgebleven spelers) ook geen verrassingen, de geplaatste spelers gingen allemaal netjes en zonder al teveel problemen door naar de kwart finales.
Bij de kwarfinales kon het publiek de eerste geplaatste spelers tegen elkaar in actie zien komen. Daar zagen we dan ook de eerste verrassing; Marty Hendriksen werd in een spannende strijd verslagen door Gerwin Steenwijk. Martijn de Vries kon het de geplaatste nr. 2, Arnoud Meijer, wel moeilijk maken in de eerste 3 games, maar daarna werd de ervaring van Arnoud te veel voor Martijn.

Opmerkelijk was ook het optreden van de jonge Max Koopman die Michel van de Kamp tot het uiterste dwong in de vijfde game; 14-12 voor de ervaren WUTTO speler Michel van de Kamp!

In de halve finales kwamen de geplaatste spelers Reginald Kraaijenbrink (1), Arnoud Meijer (2), Michel van de Kamp (4) en Gerwin Steenwijk (5) bij elkaar. Reginald had weinig moeite met Michel, Arnoud iets meer met Gerwin, maar uiteindelijk bleek de plaatsing tot aan de finale correct.

De finale was een erg spannende strijd die in best-of-seven gespeeld moest worden. Reginald was favoriet vanwege de drie wedstrijden die hij in eerdere toernooien al van Arnoud had gewonnen. Arnoud kon dus vanuit de underdog positie spelen.Het publiek kreeg een fantastische wedstrijd te zien waar bij zeer lange rallys werden gespeeld en beide spelers tot het uiterste moesten gaan.  Uiteindelijk moest Reginald Arnoud de hand schudden, de muur die Arnoud Meijer heet werd hem teveel.

De prijsuitreiking werd verzorgd door Ted van de Meer die hiervoor door de organisator Boris de Vries was uitgenodigd.

Al met al was deze eerste versie van het WUTTO toernooi zeer geslaagd. De spelers waren allemaal enthousiast, het publiek had genoten en de organisatie liep op rolletjes. We danken dan ook alle betrokkenen; spelers, publiek en organisatie voor een geslaagde dag.