TT IJsseltop 1 kampioen!

Het eerste team van TT IJsseltop heeft afgelopen zaterdag de titel veroverd in groep B van de Landelijk A-klasse. TT IJsseltop, een samenwerkingsverband tussen ttv Smash ’70 uit Hattem en TT Zwolle, biedt talentvolle spelers uit de regio de mogelijkheden zich optimaal te ontwikkelen als topsporter. Het eerste team bestaande uit de Hattemse Lisette van Es, de Zwolse Stephan Jansman en Kim Hergelink uit Deventer stonden voor de opdracht om in de op een na laatste wedstrijd van deze competitie tegen Steeds Hoger 2 in Den Haag in ieder geval 6 punten te scoren en daarmee het kampioenschap veilig te stellen. Met een 9-1 overwinning in de thuiswedstrijd leek dat geen moeilijke taak.

Echter de dames en heer kwamen niet geheel in hun spel. Van Es won weliswaar al haar partijen, maar had tot twee keer toe 5 games nodig om de punten binnen te halen. Jansman was in twee partijen heer en meester, maar legde het onverwacht in 5 games af tegen Hagenaar Elwin Huiden.

Tot aanvang van de 10 partij stond de tas met een feestelijke traktatie nog steeds op het zesde punt te wachten. Het was aan Hergelink, die op dat moment op twee verliespartijen stond, om het kampioenschap te verzilveren.

Gelukkig wist ze haar zenuwen in bedwang te houden en scoorde zonder problemen in drie games het zesde punt en bracht haar team daarmee naar een top 10 klassering van de Nederlandse jeugdteams.

TT IJsseltop 1 werd deze competitie op toerbeurt gecoacht door Wim van Selling, Boris de Vries en Auke van Selling.