Smash 6 eindelijk kampioen!!

Valse informatie uit Twello geeft extra motivatie (behalve bij Wim)

Vrijdag 25 april waren Gert, Simon en Auke super gemotiveerd om de laatste competitiewedstrijd tegen De Brug 12 te spelen. Van Wim kon dat niet gezegd worden. Met de uitspraak “we hebben niks in de 2e klasse te zoeken” gaf hij aan er totaal niet mee bezig te zijn. Laat staan het scoreverloop op de uitslagen-site van de NTTB Oost te volgen.

Na een 3-7 overwinning in Apeldoorn, was duidelijk dat de marge, die naaste concurrent De Spinners met een 0-10 overwinning in had aangebracht, het uiterste van de mannen van team 6 zou vragen. Gert had nl. op 23 april tijdens de wedstrijd Trias – De Spinners enkele malen gebeld met de speelzaal in Twello en wist zodoende dat alle punten wederom naar De Spinners waren gegaan. Met 7 punten of meer zou het kampioenschap veilig gesteld kunnen worden.

Gert stond volgens de planning reserve, maar wilde ook graag een aandeel in deze laatste, beslissende, wedstrijd en werd als dubbelspeler opgesteld. Wat een teamspirit! Niet van plan om voor de derde maal op één of twee punten het kampioenschap mis te lopen werden de punten binnengehaald. Na een moeizaam dubbelpunt (Wim en Gert, 5 games) stormde Smash 6 in een keer door naar 7-0, waarna er een kort huldigingsmoment was. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 9-1 overwinning. Wim moest het laatste punt uit handen geven, wat ongetwijfeld te maken had met een iets lagere motivatie dan zijn teamgenoten.

Nadat alle felicitaties in ontvangst waren genomen (behalve van team 5), de kater van het kampioensfeest was weggezakt, bleek zaterdag dat De Spinners helemaal niet met 0-10 hadden gewonnen van Trias, maar met 2-8. Vijf punten waren dus ook voldoende geweest en goedgelovige Gert was er dus mooi ingetuind.

Het volgende seizoen gaat Smash 6 voor behoud in de 2e klasse. Gert heeft al aangekondigd alle woensdagavonden vrij te houden voor de training. Daar houden we hem aan. Wim en Auke zijn dat ook van plan, maar kunnen i.v..m werkzaamheden veelal alleen het laatste deel van de training bijwonen. Simon behoeft geen aansporing, hij is een echt trainingsbeest. Of het vertrouwde teamnummer 6 wordt verruild voor nummer 5 blijft nog even de vraag. De degradanten van nummer 5 gaan waarschijnlijk bidden en smeken bij de bond om toch 2e klasse te mogen blijven spelen. Het is aan de technische commissie om uiteindelijk de teamindeling vast te stellen. Voorzitter van deze commissie is “onze” Wim. Maar met zijn uitspraak in de eerste alinea van dit artikel, is het maar de vraag of dat Smash 6 aan teamnummer 5 helpt.