Tafeltennis IJsseltop wint ook tweede duel in Landelijk A

Promotie naar de kampioenspoule is mogelijk

De drie teams van Tafeltennis IJsseltop, de landelijke jeugdteams van Tafeltennis Zwolle en Smash’70, speelden zaterdag hun eerste thuiswedstrijd van dit najaar.

Tafeltennis IJsseltop 1 boekte net als in de eerste speelronde een 6-4 overwinning. Na Hilversum werd ook Red Stars met die cijfers opzij gezet. Lisette van Es, die vrijdag ook al heel knap twee partijen won in de Hoofdklasse bij de senioren, bleef zaterdag ongeslagen. David Dijkhoff en Kim Hergelink pakten allebei een punt, terwijl ook het dubbel naar IJsseltop ging.
Komend weekend speelt team 1 een uitwedstrijd bij Salamanders, dat met vier punten onderaan staat in Landelijk A.

TT IJsseltop 2 begon de competitie in Landelijk A vorige week met een 3-7 zege bij ILAC, maar zaterdag was SKF 2 in Zwolle iets te sterk. Nadat de eerste vier potten allemaal naar de bezoekers gingen, haalde Jeen den Boer het eerste punt binnen. Ismay de Jong was daarna ook succesvol en later won ook Jennifer Guo een partij. Eindstand: 3-7.

Team 3 speelt dit najaar in Landelijk C. De competitie werd gestart met een nederlaag bij Argus, maar zaterdag volgde een 6-4 zege op SKF 4. Tom Sellies en Jery Wormmeester waren twee keer succesvol, invaller Roy van der Burg voegde daar een punt aan toe. Ook het dubbelspel werd winnend afgesloten.

Speelschema zaterdag 27 september
Landelijk A:
Salamanders 1 – Tafeltennis IJsseltop 1
SVE 1 – Tafeltennis IJsseltop 2

Landelijk C:
DTS 2 – Tafeltennis IJsseltop 3

Bron: TTNieuws.nl