Smashers proeven whisky!

Zaterdag 24 januari 2015 werd er een whisky-proeverij in Zalk gehouden. Ivo Tijssen was de gelukkige winnaar enkele maanden geleden toen hij het aantal gerstekorrels in een pot raadde tijdens een muziekevenement. Hij besloot meer dan 20 clubgenoten uit te nodigen. Zijn trainer Danny Haverkamp had nog wel een mooi ‘adresje’. De boerderij van de familie Ruitenberg in Zalk heeft een mooie ruimte die de atmosfeer van een gezellig café uitstraalt. Waar de Smashers niet op rekenden, was de sneeuwval in het weekend. Verkleumd en regelmatig balancerend op het gladde wegdek, dropen de dappere fietsers één voor één binnen aan de Gelderse Kade 5 in Zalk.
Tony van Rooijen, ambassadeur van Glenfiddich Whisky uit Schotland, was onze gids in de wondere wereld van whisky. ‘Single Malt Scotch Whisky’s’ van verschillende jaren oud prikkelden de smaakpapillen van de nieuwsgierige deelnemers. De gretigheid waarmee bijvoorbeeld een Erik Veluwenkamp het Schotse goud tot zich nam, was bijna angstaanjagend te noemen. Ook kregen we op een groot scherm een mooie indruk van de distilleerderij van Glenfiddich in Dufftown. Jetty Haverkamp had haar best gedaan om ons heerlijke hapjes voor te schotelen.
Tony en Ivo, hartelijk dank voor een beregezellige avond!

Een deelnemer