Wedstrijdverslag Itass/DTK’70 – Van Wijnen-Smash’70 10-04-2016

Voor de wedstrijd:
Afgelopen zondag, 10 april, moesten de mannen van Van Wijnen-Smash’70 de tweede halve finale spelen tegen Itass-DTK’70 uit Klazienaveen. Vorige week was dat team te sterk en wonnen ze met 3-1 van het Hattemer team. Om nog aanspraak te kunnen maken op een finale moest er dus gewonnen worden.

Na de wedstrijd:
Weer was het sterke team van Itass-DTK’70 te sterk voor Van Wijnen-Smash’70 en ook was de uitslag hetzelfde als de week er voor; 3-1. Alleen Martijn de Vries wist zijn wedstrijd te winnen. Boris de Vries en Koen Hageraats speelden goed, alleen de tegenstander was gewoon beter. Daardoor was de teleurstelling aan Hattemer kant niet heel groot, vooraf wisten de spelers dat ze boven zichzelf moesten uitstijgen om naar de finale te gaan.

Van Wijnen-Smash’70 kan terugkijken op een prima seizoen en de doelstelling om te mogen spelen in de halve finales werd ook ruim behaald. De support thuis was goed, zeker de laatste thuiswedstrijd waar ongeveer 150 aanwezigen mooie wedstrijden zagen.
Volgend jaar zal het team wijzigen, Koen Hageraats en Gerben Last zullen vervangen worden door Cosmin Stan en Michel de Boer. Met dat nieuwe team zal de doelstelling minimaal hetzelfde worden als dit jaar.

Het team wil, via deze weg, alle supporters, en hen die op welke wijze dan ook hebben bijgedragen aan het succes, danken voor hun aanwezigheid en betrokkenheid. Ze hopen volgend jaar weer te kunnen zorgen voor mooie wedstrijden aan de Eijerdijk in Hattem.

Opstellingen (+ ranking, volgens nieuw geformuleerde ranglijst):
Itass/DTK’70: 1. Barry Wijers (5) 2. Michel de Boer (3) 3. Patrick Oeij (17)
Coach: Peter Verwey

Van Wijnen-Smash’70: 1. Koen Hageraats (11) 2. Boris de Vries (23) 3. Martijn de Vries (9)
Coach: Gerben Last

Wedstrijd 1: Barry Wijers – Boris de Vries
Wedstrijd 2: Michel de Boer – Koen Hageraats
Wedstrijd 3: Patrick Oeij – Martijn de Vries
Wedstrijd 4: Barry Wijers – Koen Hageraats

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: In de eerste twee games kan Boris nog goed weerstand bieden aan het spel van Barry en ziet het publiek mooie rally’s. De derde game moet Boris forceren en de risico’s die hij neemt betalen zich helaas niet uit.
Wedstrijd 2: Vorige week wist Koen nog een vijfde game af te dwingen tegen Michel, vandaag redt hij dat niet. In vier games wint Michel de partij.
Wedstrijd 3: Martijn was vanuit een tactische overweging geplaatst tegen Patrick en dat pakte weer goed uit. Martijn was geen moment in gevaar en met goed spel wist hij in drie games te winnen.
Wedstrijd 4: Barry Wijers is vandaag weer de matchwinner voor Itass-DTK’70. De eerste game is nog wel voor Koen, maar daarna is het over voor Koen. Net als Boris probeert hij het uiterste uit zijn spel te halen, maar Barry is weer te sterk.

Game standen:
Wedstrijd 1: 1-0 Barry Wijers – Boris de Vries 3-0, (11-5 11-9 11-4)
Wedstrijd 2: 2-0 Michel de Boer – Koen Hageraats 3-1, (12-10 9-11 11-7 11-6)
Wedstrijd 3: 2-1 Patrick Oeij – Martijn de Vries 0-3, (6-11 8-11 8-11)
Wedstrijd 4: 3-1 Barry Wijers – Koen Hageraats 3-1, (9-11 11-7 11-6 11-2)

Eindstand: 3 –1