Wedstrijdverslag Hercules – Van Wijnen-Smash’70 24-02-2018

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Hercules is de huidige rode lantaarndrager van de ere-divisie. Maar dat zegt nog niet alles, in de play-downs tellen de punten uit de reguliere competitie niet meer mee. Hercules is de nieuwkomer in de ere-divisie en zij hebben het niet makkelijk. Op dit moment hebben zij drie punten minder dan Scyedam. Beide teams lijken gelijk qua sterkte, dus dat kan straks in de play-downs nog erg spannend worden. Vandaag spelen Jurgen Pastoors, Herm Aalders en Jelle Bosman (voormalig Smasher) voor het team uit Terborg.

Bij Van Wijnen-Smash’70 spelen Michel de Boer (herstellend) en Boris de Vries (coachend in Zweden) niet. Dus is het qua aanwezigheid van spelers geen echte verrassing en hoeft coach Gerben Last alleen de volgorde maar te bepalen. Colin Rengers, Roel Bogie en Martijn de Vries zullen het Hercules zo moeilijk mogelijk gaan maken. Het verschil tussen beide teams is 19 punten! We zullen zien of dat verschil in de einduitslag ook duidelijk zal worden, vorige keer werd het een afgetekende 6-0 voor de Hattemers. Qua ranking zijn de verschillen ook behoorlijk, maar dat geeft nooit garanties.

 

Na de wedstrijd:

Colin Rengers had vandaag niet zijn beste dag, hij verloor beide wedstrijden. Tegen Jelle was het kansloos, tegen Jurgen spannender. Roel Bogie en Martijn de Vries zorgden voor de punten. Herm Aalders was vandaag ook niet in goeden doen; beide wedstrijden (Roel en Martijn) werd Herm van de tafel geveegd. De taaie Jurgen Pastoors wist het Roel Bogie lastig te maken, maar kwam in de vierde game tekort. Jelle Bosman was vandaag weer ouderwets aan het knallen, zeker tegen Colin wist hij heel veel winners te scoren. Bij Smash’70 was Martijn weer goed aan het spelen, Roel bleek stabieler dan zijn tegenstanders. De verwachting vooraf was een iets ruimere overwinning, maar de vier punten zijn zeker geen zware tegenvaller. De concurrent moet op zondag tegen Enjoy & Deploy en die zullen vast niet gaan inlopen!

 

Opstellingen (+ ranking):

Hercules:  1. Herm Aalders (78)  2. Jurgen Pastoors (46)  3. Jelle Bosman (52)

Coach: Martin Brinkhoff

 

Van Wijnen-Smash’70: 1. Roel Bogie (25)  2. Martijn de Vries (11)  3. Colin Rengers  (23)

Coach: Gerben Last

 

Wedstrijd 1: Herm Aalders – Martijn de Vries

Wedstrijd 2: Jurgen Pastoors – Roel Bogie

Wedstrijd 3: Jelle Bosman – Colin Rengers

Wedstrijd 4: Herm Aalders – Roel Bogie

Wedstrijd 5: Jelle Bosman – Martijn de Vries

Wedstrijd 6: Jurgen Pastoors – Colin Rengers

 

Wedstrijdverloop: Wedstrijd 1: Martijn speelt te hard, te snel en te gevarieerd voor Herm. In de tweede game kan Herm iets beter in de rally’s komen. In de derde game probeert Herm een bal langs het netje te spelen, dat mislukt. Martijn serveert bewust voor een tweede kans voor Herm en nu lukt het hem wel. Maar het pleit is dan al beslecht.

Wedstrijd 2: Jurgen geeft het Roel zeker niet cadeau! De eerste twee games gaan tot 7-7 gelijk op, maar het einde is voor Roel. Jurgen neemt een snelle voorsprong naar 5-0 en Roel kan dat nu niet meer omzetten. In de vierde game is met name de service van Roel te veel voor Jurgen.

Wedstrijd 3: Jelle pakt elke bal meteen aan en is ook in zijn service te sterk voor Colin. Colin komt er in deze wedstrijd niet aan te pas.

Wedstrijd 4: Roel mag het nu proberen tegen Herm. Ook nu heeft Herm geen kans, hij lijk in de tweede game radeloos bij een stand van 1-9. Roel moet wel zijn focus vast houden, maar dat lukt hem vandaag goed.

Wedstrijd 5: Jelle tegen Martijn. Beide mannen komen elkaar al tegen vanaf de welpen, nu al 20 jaar geleden, en weten dus alles van elkaar. De eerste game gaat gelijk op tot 9-9, maar Martijn pakt de laatste twee punten. Elke iets te lange bal is meteen BOEM voor Jelle. Vraag is altijd of hij dat kan volhouden. In de derde game gaat het weer gelijk op tot 6-6-, maar dan neemt Martijn het initiatief over en scoort 5 punten op rij. Bij 2-5 in de vierde game neemt Jelle een time-out. Dat lijkt goed te zijn geweest aangezien hij de eerstvolgende twee punten pakt. Maar dan is het over, de volgende zes punten zijn voor Martijn.

Wedstrijd 6: Weet Colin het vijfde punt binnen te halen tegen Jurgen? Beide mannen geven het publiek in ieder geval spanning en mooie rally’s. Helaas pakt Jurgen met 14-12 de eerste game. In de tweede game speelt Colin iets rustiger en bouwt de punten meer op, dat loont. De derde game blijft Colin tot 6-8 voor. Maar dan twee punten tegen op eigen service. Weer een spannende game die pas bij 13-11 beslist wordt. Game vier is een hele snelle 11-4 voor Jurgen.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 0-1 Herm Aalders – Martijn de Vries                     0-3 (2-11  5-11  6-11)

Wedstrijd 2: 0-2 Jurgen Pastoors – Roel Bogie                        1-3 (7-11  7-11  11-4  5-11)

Wedstrijd 3: 1-2 Jelle Bosman – Colin Rengers                       3-0 (11-7  11-6  11-7)

Wedstrijd 4: 1-3 Herm Aalders – Roel Bogie                            0-3 (3-11  3-11  5-11)

Wedstrijd 5: 1-4 Jelle Bosman – Martijn de Vries                    1-3 (9-11  11-8  6-11  5-11)

Wedstrijd 6: 2-4 Jurgen Pastoors – Colin Rengers                   3-1 (14-12  7-11  13-11  11-4)

 

Eindstand: 2 – 4

 

Op 3 en 4 maart zijn de Nederlandse Kampioenschappen in Zwolle (Landstede).

Op 10 maart spelen de mannen tegen Scylla en aansluitend zal Boris de Vries gehuldigd worden.