Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – ProActief Hilversum 28-09-2019

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Eerste thuiswedstrijd en meteen een knaller tegen ProActief Hilversum. Dit team heeft zich behoorlijk versterkt met Ashraf Haiqal (Maleisië) en Lauric Jean (België). Zij vullen het al bestaande team van vorig jaar aan. De verwachting is dat ook Hilversum mee zal gaan doen naar een gooi naar het kampioenschap. Ook Smash’70 zal daar aan mee willen doen en na vandaag weten we de onderlinge sterkte verschillen.

Vandaag zal Martijn de Vries niet meespelen en zal Gerben Last zijn plaats overnemen, de rol van coach zal vervuld worden door Boris de Vries.

Na de wedstrijd:

De onbekende onderlinge sterkte is vandaag niet zo groot gebleken al mogelijk vooraf werd verwacht. Helaas is dat vanwege de blessure van Barry Wijers niet helemaal zichtbaar geworden qua punten, Barry moest zijn tweede wedstrijd, tegen Lauric Jean, al op voorhand opgeven vanwege een enkel blessure in de wedstrijd tegen Martin Khatchanov. Man van de wedstrijd aan de Hattemse kant was Koen Hageraats die zijn beiden wedstrijden (tegen Martin Khatchanov en Aschraf Haiqal) in winstpunten wist om te zetten. Gerben last ging goed van start tegen Lauric Jean maar kon geen punten pakken.

Opstellingen (+ ranking):

Van Wijnen-Smash’70: 1. Gerben Last (36) 2. Koen Hageraats (9) 3. Barry Wijers (5)

Coach: Boris de Vries

 

ProActief Hilversum: 1. Aschraf Haiqal (14) 2. Lauric Jean (30) 3. Martin Khatchanov (10)

Coach: Bert Olofsen

 

Wedstrijd 1: Gerben Last – Lauric Jean

Wedstrijd 2: Koen Hageraats – Aschraf Haiqal

Wedstrijd 3: Barry Wijers – Martin Khatchanov

Wedstrijd 4: Gerben Last – Aschraf Haiqal

Wedstrijd 5: Barry Wijers – Lauric Jean

Wedstrijd 6: Koen Hageraats – Martin Khatchanov

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: Gerben weet de eerste twee games te winnen van Lauric, maar daarna is het over en weet Lauric zij spel aan te passen en de wedstrijd te winnen.

Wedstrijd 2: Het temporiserende spel van Koen is erg effectief tegen Ashraf, ook de service van Koen kan Ashraf niet afdoende “oppakken”. Als dan ook de rally’s voor Koen zijn dan is de 3-0 overwinning een goede weergave.

Wedstrijd 3: Barry is in de eerste game veel beter in de rally’s en ook de backhand “tik” zit er goed op. In game twee, bij 1-3, verstapt Barry zich en wordt hij behandeld. Onder applaus stap Barry weer het centre-court in, maar kan het niveau van game 1 niet meer behalen en hij verliest deze dan ook ruim van Martin. Game drie en vier zijn spannend tot op het eind, maar helaas weet Martin deze beiden met 10-12 te winnen.

Wedstrijd 4: Gerben miste gewoon teveel tegen Aschraf in game 1, in game twee kan Gerben op voorsprong blijven tot 8-6, maar daarna pakt Aschraf het initiatief en ook game 2. In game drie moet Gerben forceren en dat pakt niet goed uit.

Wedstrijd 5: Walk over voor Lauric vanwege blessure Barry.

Wedstrijd 6: Koen en Martijn laten prachtige rally’s zien en het publiek vermaakt zich uitstekend bij deze wedstrijd. Beiden kunnen de bal goed op tafel houden en zijn geduldig. De vijfde en beslissende game wordt een spannende game die Koen met 13-11 binnen weet te halen.

Game standen:

Wedstrijd 1: 0-1 Gerben Last – Lauric Jean                                  2-3 (13-11 11-8 6-11 4-11 7-11)

Wedstrijd 2: 1-1 Koen Hageraats – Aschraf Haiqal                    3-0 (11-8 11-8 11-9)

Wedstrijd 3: 1-2 Barry Wijers – Martin Khatchanov                   1-3 (11-5 2-11 10-12 10-12)

Wedstrijd 4: 1-3 Gerben Last – Aschraf Haiqal                          0-3 (5-11 10-12 6-11)

Wedstrijd 5: 1-4 Barry Wijers – Lauric Jean                                walk over

Wedstrijd 6: 2-4 Koen Hageraats – Martin Khatchanov             3-2 (11-6 7-11 3-11 11-7 13-11)

Eindstand: 2 – 4

Stand competitie na reguliere competitie:

1. ProActief Hilversum   3   16
2. BeneluxGroep/Taverzo   2   11
3. Scylla   2   9
4. Van Wijnen-Smash’70   2   7
5. Salamanders   3   7
6. TTV Tempo Team   3   5
7. Hercules   3   4
8. Avanti   2   2

 

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 12 oktober – thuis – BeneluxGroep/Taverzo – 16:00

Zaterdag 19 oktober – thuis – Hercules – 16:00