Van Wijnen Smash’70 door zege op Salamanders terug in de race voor play-offs

Een belangrijke uitwedstrijd voor Van Wijnen-Smash’70 (4 wedstrijden gespeeld, 10 punten, 6e plek) in de strijd voor de play-off plekken (1 t/m 4). De verschillen zijn dit eredivisieseizoen bijzonder klein en een 5, misschien 6 tal teams gaan strijden om de eerste vier plekken. Vandaag op bezoek bij Salamanders in Wateringen (5 wedstrijden gespeeld, 15 punten, 4e plek) die met de Deen Casten Egeholt (Ex- DTK Klazienaveen speler), Casper ter Luun en Emanuel Martin Ferreira de opstelling voltooien. Van Wijnen-Smash’70 kan weer beschikken over Barry Wijers (die in de thuiswedstrijd in september een vervelende enkelblessure opliep, naast Koen Hageraats en speler/coach Gerben Last. Martijn de Vries treedt op als coach, nadat afgelopen week acuut zijn blinde darm verwijderd moest worden. Goed om te zien dat hij er wel ‘gewoon’ bij is!

In de eerste wedstrijd van de dag kan Barry Wijers direct vol aan de bak tegen Egeholt. Onwennig en ontbrekend aan wedstrijdritme verloopt de eerste game rommelig (11-7 verlies). In de tweede game weet Wijers zijn winners weer te slaan en wint de gelijk opgaande game met 9-11. De derde game laat geen ander beeld zien. Beide spelers zijn aan elkaar gewaagd en een verlening in deze game was nodig (12-14) om een 1-2 voorsprong ta pekken. In de vierde game komt Barry terug van 6-3 naar 6-6 en weet ook nu op de beslissende momenten het spel naar zich toe te trekken (9-11). 0-1.

Koen Hageraats, sterk spelend de laatste weken, gaf Martin Ferreira geen kans op succes. Zonder in de problemen te komen brengt hij Van Wijnen-Smash’70 op een 0-2 voorsprong (5-11, 7-11, 7-11).

De derde wedstrijd van de dag werd er eentje om het puntje van de stoel te gaan zitten. Last tegen Ter Luun. Een wedstrijd die game na game tactisch sterk werd gespeeld en keer op keer kantelde. Van 11-7 voor Ter Luun, naar 8-11 voor Last, 11-8 en 9-11 moest een 5e game de beslissing brengen. Last kwam nog 1-5 voor, hield deze voorsprong tot 6-8 vast maar toen kwam Ter Luun langszij. Op het beslissende moment trok Last aan het kortste eind, 11-9. Tussenstand: 1-2

Na da thee kwam Hageraats wat langzaam uit de startblokken tegen Egeholt. Voor hij het doorhad een 7-3 achterstand en 11-3. Herpakken, tactiek aanpassen en opnieuw beginnen. Koen herstelde zich goed, maakte minder fouten en kon het tempo tevens opvoeren. De Deen had het nakijken. Drie sterke games resulteren in 8-11, 5-11 en 6-11 winst. 1-3.

Dat Barry Wijers goed terug is na zijn blessure bewijst hij in zijn tweede wedstrijd van de dag tegen Ter Luun. Twee spelers die flink kunnen versnellen en uithalen. De ene na de andere winner wordt geslagen. Via 6-11, 11-7 en 6-11 komt Wijers in de vierde game via 9-7 naar 9-11 winst. 1-4.

Aan Last om de overwinning nog zoeter te laten smaken. Tegen Martin Ferreira gaat het drie games lang gelijk op waarbij Last zekerder van zijn zaak lijkt. 9-11, 11-13, 11-9. In de vierde game loopt Gerben al snel uit naar 0-5 en wint de game sterk met 3-11. Hiermee boekt Van Wijnen-Smash’70 een hele goede 1-5 overwinning op één concurrenten om de play-off plekken.

De volgende wedstrijd is zaterdag as. 16 november. Om 17:00 uur (let op, dat is één uur later dan dat u gewend bent van ons), komt Hercules op bezoek. Een team met voor ex-Smash’70 spelers (Bosman, Brinkhoff en Wiemer) maar ook Nederlands topspeler Trinko Keen maakt onderdeel uit van dit team. Zal hij in actie komen zaterdag?! We hopen dit met u te gaan meemaken!

De stand in de eredivisie na deze speelronde:

Team Gespeeld Punten
Beneluxgroup Taverzo 6 28
ProActief TT Hilversum 5 22
Scylla 5 19
van Wijnen/Smash ’70 5 15
Salamanders 6 15
Tempo Team 6 14
Hercules 5 10
Avanti 5 9