Wedstrijdverslag Combilo TOGB – Van Wijnen-Smash’70 26-09-2020

Voorafgaand aan de wedstrijd:

De derde competitie wedstrijd voor Van Wijnen – Smash’70, tegen Combilo TOGB uit Berkel en Rodenrijs. Hier komen we Michel de Boer weer tegen die na Smash’70 heeft gekozen om bij TOGB te gaan spelen in het team waar ook zijn zoon Milo al speelde. TOGB heeft voor dit seizoen een ere-divisie plek kunnen bemachtigen en heeft daarom ook versterking gehaald. Het team bestaat naast beide de Boers ook uit Floris zur Muhlen, Tim Gras en nieuwelingen Enzo Leguistin en Xavier Peral Parent. Ruime keuze dus voor de wedstrijd van vandaag.

Bij Smash’70 kan men voor vandaag kiezen uit Simon Goessens, Barry Wijers, Gerben Last en Martijn de Vries. De Hattemers zullen proberen om vandaag weer punten te pakken, mede om de aansluiting naar de play-offs te houden.

Na de wedstrijd:

Na de eerste drie wedstrijden stond Smash’70 op een 2-1 achterstand en leek een overwinning ver weg. Maar de mannen wisten het goed om te draaien in een 2-4 overwinning. Gerben won vrij eenvoudig van Enzo Leguistin die eerder won van Barry, Barry won in 5 games van Michel en Martijn won, ondanks een 11-0 verliesgame, verder vrij eenvoudig van Floris zur Muhlen nadat hij verloor van Michel. Al met al een prima uitslag aldus het team.

Opstellingen (+ ranking):

Combilo TOGB: 1. Enzo Leguistin (-)  2. Floris zur Muhlen (38)  3. Michel de Boer (10)

Coach: –

Van Wijnen-Smash’70: 1. Gerben Last (37)  2. Barry Wijers (4)  3. Martijn de Vries (15)

Coach: –

Wedstrijd 1: Enzo Leguistin – Barry Wijers

Wedstrijd 2: Floris zur Muhlen – Gerben Last

Wedstrijd 3: Michel de Boer – Martijn de Vries

Wedstrijd 4: Enzo Leguistin  – Gerben Last

Wedstrijd 5: Michel de Boer – Barry Wijers

Wedstrijd 6: Floris zur Muhlen – Martijn de Vries

 

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: Barry moet knokken voor de punten, Enzo weet goed weerwerk te bieden. Enzo vast in zijn spel, Barry moet risico nemen en dat gaat niet altijd goed. Enzo wint in drie games.

Wedstrijd 2: Floris weet Gerben goed in de backhand hoek te drukken om daarna met een parallelle backhand het punt te maken. Na verloop van tijd begint Gerben wat meer spin te gebruiken en wordt het backhand blokken van Floris lastiger uit te voeren. Vanaf de derde game gebruikt Gerben de noppen meer en dat gaat prima. Gerben wint in vier games.

Wedstrijd 3: Martijn kan niet lekker in zijn spel komen, Michel doet dat goed. Michel wint dan ook vrij eenvoudig in drie games.

Wedstrijd 4: Kan Enzo nog een punt pakken voor TOGB? Nee, dat staat Gerben niet toe, hij speelt uitstekend en weet Enzo goed onder druk te zetten. Enzo kan niet het niveau van de eerste wedstrijd te behalen en door het goede spel van Gerben wint de laatste in vier games.

Wedstrijd 5: Twee spelers die geen verrassingen hebben voor elkaar. Na de verloren eerste game gaat Barry met meer druk spelen en dan werkt goed, hij wint de tweede game. In game drie gaat Barry ook goed van start (0-4), maar Michel komt weer sterk terug (6-4). Daarna is het voor Barry “er op en er over”. Game vier is weer voor Michel. IN game vijf pakt Barry snel een voorsprong (3-6) en laat deze ook niet meer los. Winst in vijf games.

Wedstrijd 6: Martijn begint erg onzeker maar weet zich snel te herstellen. Game twee gaat razendsnel naar Floris met 11-0. Martijn is hierdoor niet van slag en weet de twee opeenvolgende games vrij eenvoudig binnen te slepen.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 1-0 Enzo Leguistin – Barry Wijers             3-0 (14-12  11-7  12-10)

Wedstrijd 2: 1-1 Floris zur Muhlen – Gerben Last         1-3 (11-6  10-12  9-11  10-12)

Wedstrijd 3: 2-1 Michel de Boer – Martijn de Vries      3-0 (11-5  11-5  1152)

Wedstrijd 4: 2-2 Enzo Leguistin  – Gerben Last             1-3 (10-12  11-8  7-11  10-12)

Wedstrijd 5: 2-3 Michel de Boer – Barry Wijers           2-3 (12-10  7-11  8-11  11-9  8-11)

Wedstrijd 6: 2-4 Floris zur Muhlen – Martijn de Vries  1-3 (8-11  11-0  4-11  7-11)

Eindstand: 2 – 4

De eerstvolgende wedstrijd is uit op zaterdag 17 oktober maart in Hattem, tegen Veerhuis Wessem – Westa, de wedstrijd begint om 16:00. Er dient vooraf wel gereserveerd te worden, vanwege Covid-19 is er beperkte ruimte qua aanwezigheid van toeschouwers.

Stand (27-09-2020:

De Boer Taverzo                    4-18                Salamanders              2-5

Klimaatgroep Stars                2- 9                  Hercules                     2-5

Van Wijnen-Smash’70            3- 9                 Hilversum                   2-4

Veerhuis Wessem – Westa    2- 7                 Combilo TOGB           1-2

Tempo-Team                         4- 7