Kick-off Oldstars Tafeltennis groot succes!

Vrijdagochtend 24 september werd bij ttv Smash’70 in Hattem de aftrap gegeven voor een nieuw tafeltennisaanbod aan de doelgroep 55-plussers. De deelnemers en andere belangstellenden werden onder het genot van een kopje koffie welkom geheten in tafeltenniszaal aan de Eijerdijk. Tijdens de opening onderstreepte de Hattemse Wethouder Martijn Hospes hoe belangrijk het is om ook op latere leeftijd in beweging te blijven. Het draagt bij aan de gezondheid en aan het onderhouden van sociale contacten. De Gemeente Hattem is blij met dit soort initiatieven van de Hattemse Sportverenigingen.

Oud topspeelster Bettine Vriesekoop verzorgde tijdens deze Kick Off een clinic waarin zij een presentatie verzorgde over de keuzes die zij zelf als topspeelster in
aar carrière heeft moeten maken. Zij toonde tevens een video die zij maakte met de welbekende neuropsycholoog Erik Scherder. In deze video laat Erik Scherder zien dat tafeltennis bij uitstek
eschikt is om op latere leeftijd in beweging te blijven. Tafeltennis is een spel met vele variabelen, zoals effect van de bal, plaatsing, snelheid. Deze componenten dragen ertoe bij dat je
rein ook op latere leeftijd scherp blijft. Bovendien draagt de fysieke inspanning bij aan een fit lichaam.

Na de presentatie van Bettine Vriesekoop gingen de 14 deelnemers de speelzaal in, waar de ambassadrice van Oldstars Tafeltennis de deelnemers in een korte training enkele aspecten van de tafeltennistechniek liet ervaren. Hierbij werd rekening gehouden met de vaardigheden van de verschillende deelnemers. Tegelijkertijd liet verenigingstrainer Wim van Selling een deel van de groep kennismaking met enkele warming up spelvormen die zijn opgebouwd vanuit 10 verschillende beweegpatronen volgens het Athletic Skills Model. Halverwege de clinic werden de groepen gewisseld.

Na afloop van een uurtje bewegen werd er in de kantine afgesloten met een kleine lunch. Het doel van oldstars tafeltennis is niet alleen de 55-plusser op een verantwoorde wijze te laten sporten, maar ook de gelegenheid te bieden om sociale contacten op te bouwen.

Oldstars Tafeltennis is vanaf 1 oktober elke vrijdag te beoefenen bij Smash’70, Eijerdijk 27. We starten om 9.30 met een inloop, vervolgens start om 10.00 uur de training. Rond 11 uur sluiten we in de kantine af met een gezellige nazit. Interesse; doe gerust een keer vrijblijvend mee.