Interview met Martijn de Vries!

1)    Martijn, gefeliciteerd met je prestaties tijdens de Nederlandse kampioenschappen in Zwolle. Je wist maar liefst twee medailles binnen te slepen. Een finaleplaats in het enkel tegen Michel de Boer ging nipt verloren. Ook in het dubbelspel met Jelle Bosman reikte je tot de finale (eveneens nipt verlies tegen Camara en De Hoop). Hoe kijk je terug op dat weekend?

Dankjewel. Het was inderdaad qua medailles een succesvol weekend. Niet alleen voor mij, maar sowieso voor Smash. Voor mij persoonlijk een mooi weekend, waarin ik een hoog niveau heb weten te halen en vooral in de halve finale m’n spel even helemaal moest omgooien om die wedstrijd alsnog binnen te slepen. Het had alleen een fantastisch toernooi kunnen worden, als ik…. Die 7e game in de finale…. En dat dubbel. Helaas zat een gouden medaille er net niet in.

2)    In de nationale competitie ben je met je teamgenoten volop in de race om een plek in de halve finales. Was het moeilijk je focus te verleggen of zien je zo’n kampioenschap als een welkome afwisseling van doelen?

Focus verleggen was niet zo zeer lastig, het is juist lastiger om na het NK weer te schakelen richting de competitie. Gelukkig zijn we inmiddels weer 2 weken verder, waardoor de focus weer op de competitie kan. Hierin willen we graag proberen 1e of 2e te worden om in de play-offs een thuiswedstrijd te verdienen.


3)    Denk je dat we je in de toekomst ook nog mogen bewonderen tijdens Nederlandse kampioenschappen?

Als er geen gekke dingen gebeuren dan zal dat ongetwijfeld wel weer gaan gebeuren. Wellicht komend jaar in maart alweer. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.
Foto: bron NTTB