Wedstrijdverslag PingPongAlkmaar – Van Wijnen/Smash ’70

Zaterdag 17 september reisde ons Heren1 team Van Wijnen/Smash’70 af naar Alkmaar voor de eerste wedstrijd in de eredivisie tegen debutant PingPongAlkmaar. De wedstrijd begon tussen de Engelsman Sam Mabey en Martijn de Vries. Tijdens deze, overigens met 11-7 verloren game, werd geconstateerd dat de blauwe speelvloer los lag op de ondervloer waardoor er risico’s ontstonden met het oog op blessures. De Engelsman gleed gedurende deze game al tweemaal uit. Na de eerste game werden er nog extra stukken tape geplakt, maar dit mocht niet baten. De scheidsrechters van dienst hebben hierom contact gezocht met de scheidsrechterscommissie, die besloten heeft niet verder te spelen op deze onveilige vloer. De optie was in eerste instantie om op de houten ondervloer verder te spelen, mits deze veilig genoeg was. Helaas bleek dit niet het geval: de vloer was ontzettend glad en het was niet verantwoord om verder te spelen. Uitkomst: een gestaakte wedstrijd.

 

Een beetje beduusd kon ons eredivisieteam onverrichter zaken weer terug naar huis. De komende dagen is het afwachten hoe deze situatie zich verder gaat ontwikkelen. Vooralsnog lijkt de wedstrijd een nieuwe datum te krijgen, zodra hier meer duidelijkheid over is zal dit uiteraard gecommuniceerd worden.

 

Wat wel duidelijk is, is dat er op zaterdag 24 september aanstaande gespeeld gaat worden tegen de runner-up van afgelopen seizoen, TTV Maashorst (Uden). Deze eerste thuiswedstrijd begint om 16.00 uur aan de Eijerdijk in Hattem. Gelijktijdig zal ons tweede team (bestaande uit de Nederlands jeugdkampioenen van voorjaar 2022)  in de 2e divisie senioren aantreden tegen Tempo-Team 4 uit Amsterdam. Die wedstrijd begint al om 14.30 uur.