Verslag Clubkampioenschappen B-senioren

Maandag 2 januari werden de clubkampioenschappen voor B-senioren gespeeld. 15 mannen en een vrouw streden om de titel die recht geeft op een plekje in het deelnemersveld van de A-senioren op vrijdag 6 januari. In de poulefase viel een enkele verrassing te noteren toen Frank Dekker de als tweede geplaatste Jan Teekman het nakijken gaf. De laatste had uiteindelijk een zwaarbevochten zege op Jaap van Dijk nodig om zich bij de laatste acht van het toernooi te scharen.
Voor topfavoriet Auke van Selling viel het doek al in de kwartfinale. Hij moest Harry van Wezel feliciteren. Jan herpakte zich in het vervolg van het toernooi en versloeg Elian Kers. Frank bleek zijn kruit al verschoten te hebben en Evert Buter bleek het eindstation. Karen Talaljan verloor verrassend van Evert Flier. In de halve finale kon Evert Buter het niet bolwerken tegen Jan en blokkeerde Harry de weg naar de finale voor Evert Flier. Uiteindelijk bleek Jan in de eindfase genoeg energie te hebben om teamgenoot Harry het ‘zilver’ op te leggen. In de ‘kleine’ finale won Evert Buter de strijd om de ‘Everts’ en pakte de derde plaats.