Levensreddend handelen voor ‘OldStars’-tafeltennissers

Onlangs namen tien deelnemers van de ‘OldStars’-trainingsgroep deel aan een workshop Levensreddend Handelen. De workshop werd aangeboden door het Ouderenfonds en uitgevoerd door het bedrijf Schok en Pomp.
De workshop bestond uit twee delen. Hoe te handelen bij meest voorkomende sportblessures binnen de leeftijdsgroep 55+ en hoe te handelen bij hartfalen. Met name in het tweede deel van de workshop hebben de deelnemers geleerd welke stappen moeten worden doorlopen bij een reanimatie, inclusief het gebruik van een AED. Hierbij kon de hartmassage worden geoefend op oefenpoppen, evenals het aanbrengen van de electroden van AED om vervolgens een schok toe te dienen.

De reacties van de deelnemers waren bijzonder positief. De workshop was leerzaam en bovenal was het een ontspannen en gezellige bijeenkomst. Een mooie aanvulling op het aanbod ‘OldStars’ tafeltennis, waarin deelnemers nieuwe contacten opdoen in een gezellige omgeving waarin ieder zichzelf kan zijn.

De ‘OldStars’-groep komt iedere vrijdag bij elkaar. We beginnen om half 10 met een kopje koffie om vervolgens van 10 tot 11 uur onder begeleiding samen te bewegen achter de tafeltennistafel. De groep is zeer divers van samenstelling, van beginners tot wat meer ervaren tafeltennissers. Belangrijk is dat iedereen met iedereen kan spelen onder het motto: We spelen niet tegen elkaar, maar met elkaar. Na de training sluiten we gezamenlijk af, wederom met een kopje koffie. Geïnteresseerden kunnen ter kennismaking drie keer gratis deelnemen om te zien of ‘OldStars’-tafeltennis iets voor hen is.