Brent Ronde grijpt eindzege bij clubkampioenschappen A-senioren

De 20 beste spelers van Smash ’70 waren weer present bij de jaarlijkse clubkampioenschappen. Ondanks een aantal verhinderingen en ziekte waren er ook nog vijf voormalige clubkampioenen aanwezig. Grote vraag deze avond was opnieuw of de jonge spelers er in zouden slagen om de ouderen te verslaan. Tafeltennis is immers niet alleen snelheid en kracht, maar ook techniek, inzicht en ervaring.
De deelnemers werden op basis van rating geplaatst over vier poules van vijf deelnemers. Dit jaar was het voor het eerst dat alle nrs. 1 geplaatst in de poules ook eerste werden. Brent Ronde verloor een game van Karen Talaljan en Ronald van Unen zelfs een wedstrijd van Anniek van ’t Holt. Beiden werden wel eerste in hun poule. Doordat ook de Nieuwjaarsreceptie tegelijk werd gehouden waren er vele toeschouwers die konden genieten van zowel prachtige rally’s als zeer spannende wedstrijden.
Uiteindelijk bereikten drie voormalige kampioenen de halve finales: Berny van Rijssen, Ronald van Unen en Brent Ronde. Dit trio werd aangevuld met Chris Verwoert, weliswaar nog geen clubkampioen meer wel 3x een tweede plaats behaald.
Brent en Chris wisten beiden overtuigend de halve finale te winnen waardoor zij dit jaar mochten uitmaken wie clubkampioen ging worden. De eerste game was nog heel spannend met een 9-9 tussenstand. Brent wist uiteindelijk te winnen met 11-9. Ook de volgende games was Brent sterker, het werd met 11-8 en 11-8 een 3-0 overwinning. Hiermee behaalde Brent zijn tweede titel als clubkampioen. De strijd om de derde plaats werd gewonnen door Berny van Rijssen.
Vermeldenswaardig was nog wel het goede spel van Thijmen van ’t Holt. Het 14-jarige talent verloor in de kwartfinale in de vijfde game met 11-9 van Ronald.
Eindconclusie was wel dat de jeugd deze avond de strijd gewonnen heeft van de oudere ervaren spelers.