Extra motivatie voor team 6

Afgelopen vrijdag stond de vierde wedstrijd in de derde klasse voor koploper Smash’70 6 op het programma, Thuis tegen Gelvandria 1, de nummer 2 op de ranglijst met een achterstand van 5 punten. Bijna halverwege de voorjaarscompetitie leek het er op dat Smash 6 eindelijk een keer echt richting kampioenschap en promotie naar de tweede klasse zou gaan.
De uitslagen van Gelvandria in voorgaande wedstrijden waren hiervoor de belangrijkste graadmeter.

Donderdag 6 maart verscheen op Facebook een extra stimulans voor Wim, Gert, Simon en Auke. Smash 5 zat in Olst met een achterstand van 4-2 in de problemen en bereidde zich mentaal al voor op degradatie en daarmee terugkeer in de derde klasse. Hierdoor lag voor Smash 6 naast het kampioenschap en dus promotie naar de tweede klasse, ook een stijging op de teamranking van Smash ’70 in het verschiet. Want laten we eerlijk zijn welke team vanaf team 6 en lager wil niet nummer 5 als teamnummer. Kortom het stuivertje wisselen van teamnummer, hoe jammer ook voor Chris, Carl, Manfred, Jan en Erik zou een mogelijk kampioenschap nog meer glans geven.

Echter de heren van Gelvandria lieten afgelopen vrijdag hun beste spel in deze competitie zien en de spelers van Smash 6 waren in hun hoofden al teveel bezig met kampioenshanddoeken. Wim wist 2 partijen te winnen, Auke 1 en Gert heeft z’n nieuwe batje uitgeprobeerd en scoorde 0 punten. Waarschijnlijk staat het batje nu voor een habbekrats op Marktplaats. De broers Van Selling scoorden nog het dubbel, waarmee na een 4-6 nederlaag de leidende positie van Smash 6 is geslonken tot 3 punten. Volgende week dinsdag staat De Brug in Apeldoorn op het programma. Daarna beginnen de returns.