Van Wijnen-Smash’70 stunt tegen landskampioen Enjoy&Deploy

Afgelopen zondag, 23 maart, ontving het eredivisieteam Van Wijnen-Smash’70 landskampioen Enjoy & Deploy Zoetermeer aan de Eijerdijk in Hattem.

Enjoy & Deploy, met de Kroaat Kovac, de Sloveen Zibrat en de Nederlandse Gommers in de gelederen had in de eredivisie A tot aan deze wedstrijd maximaal gescoord in de voorgaande vier wedstrijden: 4 maal de volle winst met 4 punten.

De Hattemers begonnen voortvarend. Nederlands Kampioen Ewout Oostwouder opende tegen de sterke Kroaat. Ewout wist tactisch zo te spelen dat Kovac niet in zijn spel kwam. Daarnaast haalde Oostwouder een hoog niveau waardoor hij ogenschijnlijk eenvoudig met 3-0 wist te winnen.

Hageraats gaf de sterke start een mooi vervolg. Tegen Gommers kwam hij nog met 1-2 en 8-10 achter, maar wist hij tij tijdig te keren. Met 12-10 werd de 4e game binnengehaald en ook de 5ewas een prooi voor de Van Wijnen-Smash’70 speler: 11-6. Een ongekende 2-0 voorsprong!

Jonah Kahn kon het niet bolwerken tegen de beste man van de dag aan Zoetermeerse zijde Zibrat en verloor in 3 games.

Na de thee kwam Oostwouder erg sterk uit de startblokken tegen Gommers. Met 11-3 en 11-4 werd het al snel 2-0. De 3e game was slordig, Gommers speelde daarnaast iets beheerster en maakte minder fouten. Oostwouder ging in de 4egame meer variatie toepassen in zijn service en ontvangst waarmee hij het spel van zijn tegenstander weer ontregelde. Dit was genoeg om de winst te pakken.

Kahn tegen een Kovac. Een wedstrijd vol spanning met vlagen bijzonder goed spel van Kahn. De games werden over en weer gewonnen, een 5e game moest het verschil gaan maken. Kahn speelde met overtuiging en kwam zelfs op een 10-8 voorsprong. De 3-1 tussenstand tegen Enjoy & Deploy was al een stunt. Als Kahn deze wedstrijd binnen zou slepen was de sensatie helemaal compleet.
Maar Kovac liet zijn waarde zien voor de Zoetermeerders. Van 10-8 werd het 10-12.

Waar Zibrat tegen Kahn al bijzonder goed speelde, deed hij dit ook tegen Hageraats. Koen kwam niet aan zijn spel toe, de druk van Zibrat was te groot waarmee Van Wijnen-Smash’70 3-3 gelijk speelt tegen de huidige landskampioen.
Een prestatie van formaat welke vertrouwen geeft voor de kwartfinales welke nu voor de deur staan. Van Wijnen-Smash’70 eindigt na deze 3-3 op een keurige 3e plaats in de eredivisie A.

In deze kwartfinale wacht Scyedam (Schiedam). Op zondag 30 maart speelt Van Wijnen-Smash’70 eerst de uitwedstrijd om 14:00 uur.

Op zondag 13 april wordt de return in Hattem gespeeld, eveneens om 14:00 uur.

 

Eindstand Eredivisie A

Enjoy&Deploy Taverzo   5 – 19
FvT

5 – 16

Van Wijnen-Smash ’70 (H)

5 – 13

Wijzenbeek/Westa

5 – 13

Hilversum

5 – 10

Scyedam

5 – 9