Een waanzinnige dag voor Smash!

De PR-commissie was dusdanig onder de indruk van deze prestatie, dat het stukje op zich heeft laten wachten.
Wat een waanzinnige dag voor ons Smashers op zondag 18 mei 2014! Het begon met een stralende ochtend waar iedereen zich verzamelde buiten het clubgebouw om te genieten van superverse koffie en thee van barista Joost van De Eenhoorn uit Kampen. Directeur Thomas Klaphake nam de kosten voor de bus voor zijn rekening. Fotograaf Marcel Senz van De Dijkpoorter maakte een prachtige groepsfoto. Tijd om te vertrekken. Met kersverse wethouder Doret Tigchelaar van de gemeente Hattem aan boord werd er al zingend vanaf de Eijerdijk richting Hilversum gereden.
Omdat zowel de dames- als herenfinale in deze accommodatie gespeeld werden én met name damesfinalist SKF uit Veenendaal eveneens met een bus arriveerde, was het al snel bomvol en erg sfeervol in de mediastad.
Als Smash iets wilde vanmiddag in de underdog-rol, was de algemene opinie dat Ewout Oostwouder in zijn eerste partij tegen Borna Kovac van Enjoy & Deploy Taverzo uit Zoetermeer een punt moest pakken. Tot zijn frustratie slaagde onze Nederlands Kampioen niet in deze missie. Tot ieders verrassing wist ‘good old’ Jonah Kahn te stunten door Jan Zibrat, ongeslagen in de competitie, met 3-0 te ‘vegen’.  De volgende partij bleek later een sleutelpartij, waarin Koen na een matchpoint voor, in vijf games uiteindelijk toch de wedstrijd moest laten aan Rajko Gommers. Ewout deed vervolgens wat er van hem verwacht werd, een 3-0 winst tegen Zibrat. Koen mocht de beslissende wedstrijd spelen tegen Kovac, maar de laatste liet zien dat hij echt de beste was, hij versloeg Koen met 3-0.
Voor de supporters was het echter nog steeds een groot feest en de terugreis werd nog luidruchtiger dan de heenreis. Bij aankomst in Hattem werden we onthaald door een geurig Chinees buffet en na de gevulde magen was het tijd voor het huldigen van de spelers. Een stilte was vandaag voor het eerst merkbaar, er moest afscheid genomen worden van een team dat zich het afgelopen jaar als team heeft gepresenteerd. De supporters, de spelers, de coach, iedereen besefte wat voor prachtige prestatie er was geleverd. Veel woorden werden er niet meer aan gewijd, de prestatie sprak voor zich.  Jonah, Gamal en Ewout bedankt! Succes in de toekomst en we komen jullie ongetwijfeld tegen.
Koen, tot volgend jaar, want dan bestaat het team uit hem, Martijn de Vries, Boris de Vries, Gerben Last en Stellan Smid. Op naar de Play-Offs!