Eén stap terug, twee stappen vooruit

U kent de discussie van het afgelopen seizoen over wie nu eigenlijk team 5 moet zijn. Met verve waren de Beugels de laatste jaren team 5. Lange tijd heeft het er zelfs naar uit gezien dat ze op weg waren om team 2 te worden. Meer een soort beloften team, maar dan anders.

Als team hebben we het afgelopen jaar onze successen geëvalueerd. De vraag was of we zo door moesten gaan of moest er misschien wat anders gebeuren. Wie zijn we en waar staan we voor. We hebben ook diverse ervaren clubleden geraadpleegd en uiteindelijk de knoop doorgehakt.

We gunnen het toenmalige team 6 de promotie naar team 5 en nemen zelf gas terug. Niet elke wedstrijd de beste opstelling, we sloegen trainingen over en af en toe verloren we `per ongeluk` in vijf games. Ja, matchfixing werd genoemd, maar zo zitten wij niet in elkaar.

De strategische keuze was gemaakt om één stap terug te doen, een jaar relaxen en zorgen dat de spanning eraf gaat. De boog kan simpelweg niet altijd gespannen zijn. Het resultaat heb ik gisteren mogen aanschouwen tijdens een afsluitende BBQ. Een team waar de ZEN vanaf straalt en een team met een ongekende frisheid.

Een BBQ ook waar het niet alleen meer gaat om bier, mooie vrouwen en veel eten. Nee, de Beugels zijn echt veranderd. Zinvolle onderwerpen passeerden de revue en de overige gasten luisterden aandachtig naar onze nestor Chris.

Wat zullen de gevolgen zijn dit jaar. Wordt de eerste stap voorwaarts gelijk gezet? Blijven de heren met beide benen op de grond? We gaan het zien. U bent uiteraard weer om de vrijdag welkom aan de Eijerdijk om het team te bewonderen. Ook een goed gesprek met de heren is mogelijk. Vraag een dergelijk gesprek wel even op tijd aan zodat zij zich hierop kunnen voorbereiden. Mail dan minimaal twee dagen voor de wedstrijd even naar janteekman@yahoo.com.

 

Iedereen veel plezier gewenst dit seizoen.

 

Namens het Beugelteam,

Erik