Topsport: Lust of last

De vakantie is weer ten einde en de voorbereidingen voor een nieuwe tafeltennis eredivisie-seizoen
zijn alweer in volle gang. Sterker nog: zaterdag 20 september is de openingswedstrijd tegen Itass/DTK’70 uit Klazienaveen. Spelers hebben de nodige trainingsuren gemaakt. Uiteraard is vriend en vijand benieuwd of het vrijwel nieuwe 1e herenteam zich weer kan meten met de bovenste teams. Na vorig seizoen zijn de verwachtingen misschien ietwat hooggespannen maar zoals gezegd hebben er zich een aantal wijzigingen voorgedaan en is het niet reëel om zo’n prestatie zo maar even weer te verwachten. Alleen coach Marthijn van der Wal en speler Koen Hageraats zijn overgebleven. Het goede nieuws is dat de club “onze eigen” Martijn en Boris de Vries weer hebben kunnen aantrekken. Zij worden gecomplementeerd met oud Zwolle-speler Gerben Last en het 15-jarige talent Stellan Smid die vorig seizoen speelde bij Pecos.
Het is aan coach Marthijn om dit 5-koppige team weer fris en sprankelend voor de dag te laten komen en met de 2e plaats van vorig seizoen in ons achterhoofd: is het lust of last???

Volgens de Dikke van Dale betekent topsport: sport op het hoogste niveau. Dus wat dat betreft is het mooi dat Smash weer meedoet in de eredivisie
De vraag is of de gebroeders de Vries na een aantal omzwervingen zich weer thuis voelen en nog steeds bepalend kunnen zijn. Kan student psychologie Koen zijn goede spel weer etaleren met minder gele kaarten? Is Gerben klaar voor een nieuw eredivisie-seizoen en gaat hij nog naar Rio? Wat kunnen/mogen we verwachten van Stellan?

De tegenstander Itass/DTK, met o.a. topper Michel de Boer en de ex-smashers Wai Lung Chung en Bas Hergelink, zal er in ieder geval alles aan doen om de goede prestatie van vorige week een vervolg te willen geven.
Voor een ieder die dit leest of Smash een warm hart toe draagt geldt dat hij/zij uitgenodigd is zaterdag a.s. om 16 uur aan de Eijerdijk