Verslag van Wijnen-Smash’70 tegen ITASS-DTK’70

Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – ITASS-DTK’70 20-09-2014

Voorafgaand aan de wedstrijd:
De tegenstander uit Klazienaveen, ITASS DTK’70, heeft vorige week voor een daverende verrassing gezorgd door de landskampioen van afgelopen seizoen te verslaan met 4-2. Verder staat DTK’70 bekend om haar luidruchtige supportersschare. Een grote opkomst van Smash supporters om ons team te ondersteunen is dus zeker gewenst.
ITASS/DTK’70 bestaat uit routinier: Michel de Boer, oud-Smashers: Bas Hergelink en Wai Lung Chung aangevuld met speler/coach: Peter Verweij.

Voor Van Wijnen Smash’70 staat er een bijna geheel ander team klaar dan het tam wat vorig jaar om het landskampioenschap kon spelen, alleen Koen Hageraats is overgebleven. De collega’s voor Koen zijn Gerben Last, Stellan Smid en de al eerder voor Smash spelende Martijn en Boris de Vries.
Koen Hageraats mocht niet spelen vanwege het incasseren van net iets te veel gele kaarten.

Na de wedstrijd:
Helaas was er van de ITASS DTK’70 supporter helemaal niemand meegekomen om hun team aan te moedigen, dat was jammer. De spelers verdienen dat namelijk wel.
De verwachting was dat het vandaag geen makkelijke wedstrijd zou gaan worden, zeker niet gezien de flitsende start vorige week door DTK. Dus onze mannen waren gewaarschuwd.
Gezien de nieuwe samenstelling en de start van een nieuw seizoen was er veel belangstelling in de zaal en kantine van Smash’70 aanwezig, bij de telling van het aantal aanwezigen bleek dat we rond de 120 aanwezigen zaten.
Met de uiteindelijke uitslag van 3-3 was men vooraf bezien treden geweest, er had met een beetje geluk zelfs wel een overwinning ingezeten. Al met al een goede start van het seizoen qua partijen en ambiance rondom de wedstrijd.

Opstellingen:
Van Wijnen Smash’70: 1. Martijn de Vries 2. Boris de Vries 3. Gerben Last
ITASS DTK’70: 1. Michel de Boer 2. Peter Verweij 3. Wai Lung Chung

Wedstrijd 1: Martijn de Vries – Peter Verweij
Wedstrijd 2: Boris de Vries – Michel de Boer
Wedstrijd 3: Gerben Last – Wai Lung Chung
Wedstrijd 4: Martijn de Vries – Michel de Boer
Wedstrijd 5: Gerben Last – Peter Verweij
Wedstrijd 6: Boris de Vries – Wai Lung Chung

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: Stroeve start van Martijn tot aan 2-6, daarna komt hij weer in zijn ritme en pakt de eerste game. De tweede game is erg makkelijk, de derde in het begin ook weer even lastig, maar uiteindelijk een goed 3-0 overwinning.
Wedstrijd 2: Boris heeft het nooit makkelijk tegen Michel de Boer die erg stabiel speelt en moeilijk te passeren is. Pas in de derde game kan Boris goed meekomen, maar helaas kan hij deze niet naar zich toetrekken.
Wedstrijd 3: Gerben heeft duidelijk last van spanning in de eerste game, de tweede is dat over en die pakt hij dan ook. Daarna pakken beide mannen nog een game en moet een vijfde game uitsluitsel gaan geven. In deze game gaat het publiek ook nog eens goed achter Gerben staan en hij geeft later aan dat dit hem zeker heeft gestimuleerd om er nog een tandje bij op te zetten. Dit resulteert dan ook in een knappe overwinning voor Gerben tegen Wai Lung.
Wedstrijd 4: Martijn heeft tegen Michel zeer sterke wedstrijden kunnen spelen en heeft hem ook al een paar keer verslagen. Vandaag laat hij weer zien dat Michel het zeker niet cadeau krijgt. Met een beetje fortuin had hij de eerste game kunnen winnen en dan kan er van alles gebeuren. Helaas pakt Michel die game met 14-12. Ook in de tweede game moet Michel vol aan de bak om Martijn van zich af te houden, uiteindelijk lukt hem dat ook. In de derde game neemt Martijn nog meer risico en dat gaat niet elke keer goed. Uiteindelijk wordt het een overwinning voor Michel.
Wedstrijd 5: Gerben trekt de goede lijn van de eerste wedstrijd door in de wedstrijd tegen Peter. Alleen in de tweede game kan Peter het echt spannend maken, maar ook niet meer dan dat. Gerben pakt vandaag de volle winst door ook zijn tweede partij te winnen.
Wedstrijd 6: Boris tegen Wai Lung is normaal fifty-fifty. Ook vandaag houden de mannen elkaar goed in evenwicht. Wai lung komt wel met 2-1 in games voor, maar een echt overwicht is dan nog niet zichtbaar. De vierde game is spannend en gaat gelijk op tot aan 10-10, dan kan Boris de winst net niet naar zich toe trekken en verliest hij de game met 12-10.

Gamestanden:
Wedstrijd 1: 11-8 11-2 11-8                      1-0
Wedstrijd 2: 5-11 7-11 8-11                      1-1
Wedstrijd 3: 3-11 11-8 7-11 11-7 11-7     2-1
Wedstrijd 4: 12-14 8-11 6-11                   2-2
Wedstrijd 5: 11-6 11-9 11-3                      3-2
Wedstrijd 6: 7-11 11-9 6-11 10-12           3-3

Eindstand: 3 – 3

De volgend wedstrijd is thuis op zaterdag 27 september, om 16:00, tegen Pecos uit Oegstgeest.