Wedstrijdverslag Tempo Team-Van Wijnen/Smash’70 11-10-2014

Voorafgaand aan de wedstrijd:

De eerste wedstrijd mag het team van Wijnen/Smash’70 spelen tegen de roemrijke promovendus Tempo Team uit Amsterdam. Tempo Team is op gericht in 1938 en heeft jarenlang op het hoogste niveau gespeeld, maar heeft net als meer verenigingen op een gegeven moment een paar stapjes terug moeten doen om weer aan de opbouw te gaan werken. Vanaf dit seizoen mogen zij dus weer meedoen op het hoogste niveau. Tot nu toe heeft het thuisteam in twee wedstrijden 3 punten bij elkaar gespeeld, alle drie tegen Scyedam. Tegen Enjoy & Deploy werd het 0-6.

Smash70 zal vandaag een goede score neer willen zetten voor een plaats bij de eerste zes.

Na de wedstrijd:

Van Wijnen/Smash’70 heeft vandaag niet de hoeveelheid punten kunnen meenemen die zij gewenst hadden. Tempo Team heeft het hun verdiend erg lastig gemaakt. De mannen van Van Wijnen/Smash’70 konden niet goed om gaan met de voor hun lastige omstandigheden in de karakteristieke zaal. Geen van de spelers kwam in zijn normale ritme en allemaal moesten ze concessies doen aan hun normale spel. Dat is mede een verdienste van de spelers van Tempo Team!

Volgende week wacht Van Wijnen/Smash’70 de herhaling van de finale wedstrijd van afgelopen seizoen tegen Enjoy & Deploy.

Opstellingen:

Tempo Team: 1. Mark Scott   2. John Scott   3. Chris Walbrecht

Van Wijnen Smash’70: 1. Koen Hageraats   2. Martijn de Vries 3. Stellan Smid

Coach: Marthijn van der Wal

 

Wedstrijd 1: Mark Smith – Martijn de Vries

Wedstrijd 2: John Scott – Koen Hageraats

Wedstrijd 3: Chris Walbrecht – Stellan Smid

Wedstrijd 4: Mark Smith – Koen Hageraats

Wedstrijd 5: Chris Walbrecht – Martijn de Vries

Wedstrijd 6: John Scott – Stellan Smid
 

Wedstrijdverloop:

Wedstrijd 1: Martijn weet in vijf games de wedstrijd te winnen van de Engelsman in Amsterdamse dienst Mark Smith. Martijn moet wel “ff” wennen aan de omstandigheden, door aanpassingen aan zijn spel kan hij de winst binnen halen.

Wedstrijd 2: Koen kan net als Martijn moeilijk wennen en ondervindt ook veel last van het spel van John Scott. In de derde game lijkt het alsof Koen kan zorgen voor de ommekeer maar op het laatst gaat John toch met de winst aan de haal.

Wedstrijd 3: Stellan blijft rustig en accepteert de mooie punten van Chris, Stellan sprokkelt de kleine punten bijeen en pakt de eerste game. De tweede game is ruim voor Chris. Dan is het over voor Chris en pakt Stellan de laatste twee games en hiermee ook zijn eerste ere-divisie punt in dienst van Van Wijnen/Smash’70.

Wedstrijd 4: Koen start overtuigend en komt in de eerste game al snel op 4-0. Maar Mark komt snel terug naar 5-5. Dan gaat het gelijk op naar 8-8 waarna Mark met o.a. een paar snelle backhand ballen de eerste game pakt. Tijdens de coaching na de eerste game blijft Koen wat rustiger spelen, grijp zijn momenten en dat pakt goed uit. Hij wint de drie opeenvolgende games en de wedstrijd.

Wedstrijd 5: Martijn komt nog steeds niet in zijn gewenste spel en komt dan ook met 2-0 in games achter. Hij blijft van alles proberen en met veel moeite komt hij terug tot 2-2. De laatste game wordt erg spannend, op het eind weet Chris de beslissende punten te pakken die tot winst leiden.

Wedstrijd 6: Stellan dwingt John om tot het uiterste te gaan, de eerste drie games worden met twee punten verschil gewonnen en de stand is dan 2-1 in het voordeel van “good old” John Scott. De laatste game neemt Stellan wat meer risico en daarmee ontstaan er helaas ook wat meer foutjes en kan John de handen in de lucht steken met 3-1 winst.

Gamestanden:

Wedstrijd 1: 11-8 4-11  11-7   5-11     3-11             0-1

Wedstrijd 2: 11-9   11-3   11-9                                1-1

Wedstrijd 3: 10-12 11-5  6-11     6-11                    1-2

Wedstrijd 4: 11-8   8-11  6-11    5-11                     1-3

Wedstrijd 5: 11-9   11-7   3-11     6-11     13-11     2-3

Wedstrijd 6: 11-9  11-13  13-11  11-4                    3-3

Eindstand: 3 – 3

De volgende wedstrijd is thuis aan de Eijerdijk in Hattem op zaterdag 18 oktober om 16:00, tegen Enjoy & Deploy.

Voor deze wedstrijd hopen we op een volle bak, dus hierbij een uitnodiging aan iedereen om met zoveel mogelijk mensen onze mannen aan te moedigen.