Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – FvT 04-10-2014

Voorafgaand aan de wedstrijd:

FvT heeft de laatste jaren steeds bovenin mee kunnen draaien door met name hun talentvolle jeugdige spelers aangevuld met “ouwe rot” Barry Wijers. Met ingang van dit seizoen maakt Laurens Tromer echter geen deel uit van dit team, hij is verkast naar Duitsland. FvT moet hierdoor kwaliteit inleveren, dit seizoen zal blijken of men dat op kan vangen.

Onze mannen willen de laatste zes halen en zullen er alles aan doen om zoveel als mogelijk punten te pakken om dit plaatsing te kunnen garanderen. Koen mag vanaf vandaag weer spelen nadat hij de eerste twee wedstrijden geschorst was.

 Na de wedstrijd:

De mannen hebben een goede prestatie neergezet door de winst op FvT. Man van de wedstrijd aan Fvt kant was Martin Khatchanov met twee winstpartijen, wat uiteindelijk ook de enige twee punten voor FvT bleken te zijn. Aan de kant van Van Wijnen-Smash’70 was Boris de Vries de man van de wedstrijd; ook hij won twee wedstrijden. Zijn teamgenoten hadden het tegen Martin niet echt makkelijk maar konden dat de score toch nog aanvullen zodat er een prima uitslag op het scorebord kwam te staan. Volgende week wacht promovendus Tempo Team en ook daar wil men “vlammen”.

Opstellingen:

Van Wijnen Smash’70: 1. Koen Hageraats   2. Martijn de Vries 3. Boris de Vries

Coach: Marthijn van der Wal

FvT: 1. Martin Khatchanov   2. Patrick Oeij  3. Mitchell Alsemgeest

Coach: Barry Wijers

Wedstrijd 1: Koen Hageraats – Patrick Oeij

Wedstrijd 2: Martijn de Vries – Martin Khatchanov

Wedstrijd 3: Boris de Vries – Mitchell Alsemgeest

Wedstrijd 4: Koen Hageraats – Martin Khatchanov

Wedstrijd 5: Boris de Vries – Patrick Oeij

Wedstrijd 6: Martijn de Vries – Mitchell Alsemgeest
Wedstrijdverloop:

Wedstrijd 1: Koen is er op gebrand om zijn eerste competitie wedstrijd winnend af te sluiten en wil snel scoren, maar Patrick pakt de eerste game. Daarna weet Koen iets rustiger te spelen en zijn kansen af te wachten. De laatste twee games komt Koen terug van achterstand naar winst en uiteindelijk de wedstrijd te winnen.

Wedstrijd 2: Twee creatieve spelers tegenover elkaar. Martijn speelt op zich wel goed, maar Martin is erg balvast en pareert het spel van Martijn goed. De derde game is een sleutelgame die Martin nipt weet te winnen, de vierde game probeert Martijn alles maar helaas gaat de wedstrijd naar Martin.

Wedstrijd 3: Boris blijft erg geconcentreerd en kan de soms lastige opslag van Mitchell goed “vangen”. Hij weet dan ook overtuigend in drie games de winst binnen te halen en hiermee zijn eerste winstpartij dit seizoen.

Wedstrijd 4: Twee jeugdige en talentvolle spelers tegen elkaar. Koen kan niet voldoende weerstand bieden, behalve de tweede game, om het Martin moeilijk te maken. Ook het aanwezige publiek kan met hun volle steun aan Koen de wedstrijd niet laten kantelen. Martin pakt dan ook de volle winst op deze dag.

Wedstrijd 5: De eerste game is erg belangrijk en wordt pas bij 14-12 beslist in het voordeel van Boris. Hij weet de snelle ballen van Patrick goed te retourneren en op de juiste plek terug te leggen waardoor Patrick meer risico moet gaan nemen. Dat pakt goed uit voor Boris, ook hij pakt de volle winst.

Wedstrijd 6: Deze wordt onverwacht spannend en moet beslist worden in de vijfde game. Martijn heeft hiermee een 1-2 achterstand tegen een taaie Mitchell goed weten te maken. In de laatste twee games wordt hij volop gesteund door het aanwezige publiek en hij kan hun dan ook belonen met winst in de laatste twee games.

 

Gamestanden:

Wedstrijd 1: 7-11 11-7  12-10  12-10                     1-0

Wedstrijd 2: 7-11 11-7  12-14    3-11                     1-1

Wedstrijd 3: 11-7  11-8  11-7                                  2-1

Wedstrijd 4: 3-11 11-7  8-11    5-11                       2-2

Wedstrijd 5: 14-12 11-7  11-8                                 3-2

Wedstrijd 6: 9-11 15-13 5-11    11-7    11-8           4-2

 

Eindstand: 4 – 2

De volgend wedstrijd is uit op zaterdag 11 oktober, om 16:00, tegen Tempo-Team.