Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – PECOS 27-09-2014

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Zaterdag 27 september speelt van Wijnen-Smash’70 de tweede (thuis)wedstrijd tegen Pecos uit Oegstgeest. Het team van Pecos bestaat uit Casper ter Lüün (NK winnaar 2013), Rene Waterreus, Tan Anran en Tony Nader. Op zich een team dat van tegenstanders vereist dat ze op hun hoede zijn.

 

Van Wijnen-Smash’70 speler Stellan Smid speelde vorig jaar ook al voor dit team toen zij uitkwamen in de ere-divisie B-poule. Daarnaast hebben Martijn en Boris in verschillende teams (landelijk en internationaal) met Casper ter Lüün samen gespeeld.

“Onze” mannen hebben vorige week genoten van de publieke belangstelling, ± 120 aanwezigen, en hopen ook nu weer op “een volle bak” aan de Eijerdijk.

 

Na de wedstrijd:

Eigenlijk was vooraf al geen duidelijk beeld van welke team nu het sterkst zou zijn aangezien er behoorlijk gewisseld kan worden in de opstellingen van beide teams. In 3 wedstrijden werd pas na 5 games duidelijk wie de winnaar was en dus had er ook een andere stand op het score bord kunnen staan. De gasten uit Oegstgeest wisten uiteindelijk met een voor hun verdienstelijke 4-2 terug te gaan naar huis.

Van Wijnen-Smash’70 weet nu de opdracht voor de komende wedstrijden aangezien er een concurrent voor een plek bij de eerste 6 is bijgekomen. Vanaf volgende week kan er weer een keuze gemaakt worden uit 5 spelers aangezien de schorsing van Koen Hageraats dan voorbij is.

Opstellingen:

Van Wijnen Smash’70: 1. Martijn de Vries 2. Gerben Last 3. Stellan Smid

PECOS: 1. Casper ter Lüün   2. Rene Waterreus  3. Tony Nader

Wedstrijd 1: Martijn de Vries – Rene Waterreus

Wedstrijd 2: Gerben Last – Casper ter Lüün

Wedstrijd 3: Stellan Smis – Tony Nader

Wedstrijd 4: Martijn de Vries – Casper ter Lüün

Wedstrijd 5: Stellan Smid – Rene Waterreus

Wedstrijd 6: Gerben Last – Tony Nader

 

Wedstrijdverloop:

Wedstrijd 1: Twee spelers met een open spel wat normaal garant staat voor mooie rally’s. Vandaag waren er weer mooie punten bij, maar Martijn had duidelijk de overhand met goed en gevarieerd spel, hij wint met 3-0.

Wedstrijd 2: Net als vorige week stond Gerben goed te spelen. Met name met zijn noppen ontregelde hij Casper geregeld. Hij gaf erg goed weerwerk tegen een voor zijn doen passief spelende Casper. Gerben wist er nog een vijfde game uit te slepen, maar deze helaas niet te winnen.

Wedstrijd 3: Stellan weet de eerste 2 games keurig te winnen. Daarna neemt Tony langzaam het initiatief en begint Stellan te twijfelen. Tony weet steeds beter zijn spel op te dringen aan Stellan en weet in 5 games de wedstrijd te winnen.

Wedstrijd 4: Casper geeft Martijn minder ruimte om de overhand te nemen dan zijn vorige tegenstander. Martijn kan dus niet het spel spelen wat hij graag wil en moet iets meer risico nemen. Van beide kanten goede punten, maar helaas net iets meer voor Casper.

Wedstrijd 5: Stellan doet zijn best om langs Rene te komen maar die pareert veel ballen. Toch weet Stellan het Rene lastig te maken, alle drie de games worden met 2 punten verschil gewonnen. Stellan zat er dicht bij, maar in deze wedstrijd wint ervaring van jeugd.

Wedstrijd 6: De wedstrijd gaat gelijk op, beide spelers winnen 2 games, dus in de vijfde moet duidelijk worden wie de partij gaat winnen. Ook die game gaat gelijk op tot 9-9, maar dan weet Gerben de broodnodige 2 punten te pakken die hem de overwinning brengen.

 

Gamestanden:

Wedstrijd 1: 11-8     11-4     11-8                                   1-0

Wedstrijd 2: 8-11   8-11   11-9     11-9     4-11               1-1

Wedstrijd 3: 11-7     11-9     8-11     4-11     6-11          1-2

Wedstrijd 4: 8-11 11-8     6-11     8-11                           1-3

Wedstrijd 5: 9-11    12-14   9-11                                   1-4

Wedstrijd 6: 9-11     11-8     8-11     11-6     12-10        2-4

 

Eindstand: 2 – 4

 

De volgend wedstrijd is thuis op zaterdag 4 oktober, om 16:00, tegen FvT/Visser – van der Ham uit Rotterdam.