Wedstrijdverslag Van Wijnen/Smash’70–Enjoy & Deploy 18-10-2014

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Deze wedstrijd is een herhaling van de finale van afgelopen seizoen, maar beide teams zijn inhoudelijk behoorlijk veranderd. Bij elk team is nog maar één speler over van het team van vorig jaar. We weten vooraf dat het een pittige wedstrijd gaat worden tegen het getalenteerde internationale team van Enjoy & Deploy en elk punt is hiertegen meegenomen. Vraag blijft, net als in de voorgaande weken: wat wordt de opstelling?

Na de wedstrijd:

Zoals vooraf beschreven; het werd een pittige wedstrijd. Maar dat het zo zou aflopen hadden we niet helemaal verwacht; 0-6! De spelers van van Wijnen/Smash’70 probeerden wat ze konden, maar de kwaliteit van de tegenstander bleek vanmiddag toch hoger te liggen dan die van de Hattemers. Nu wordt het echt belangrijk om alle zeilen bij te zetten voor plaatsing bij de eerste zes. Want het team is, in principe, te sterk om dat mis te lopen. Vanaf volgende week is elke wedstrijd belangrijk en moeten er punten gepakt worden.

Aan de support lag het niet, de zaal was weer goed gevuld met op een gegeven moment ± 110 aanwezigen.

Opstellingen: Van Wijnen Smash’70: 1. Stellan Smid   2. Koen Hageraats   3. Boris de Vries

Coach: Marthijn van der Wal

Enjoy & Deploy: 1. Olah Benedik   2. Ming Yang  3. Rajko Gommers

Coach: Martin Brinkhof

Wedstrijd 1: Stellan Smid – Ming Yang

Wedstrijd 2: Koen Hageraats – Olah Benedik

Wedstrijd 3: Boris de Vries – Rajko Gommers

Wedstrijd 4: Koen Hageraats – Olah Benedik

Wedstrijd 5: Boris de Vries – Ming Yang

Wedstrijd 6: Koen Hageraats – Rajko Gommers

Wedstrijdverloop:

Wedstrijd 1: Stellan wordt in de eerste game overtroeft door de Chinees in Zoetermeerse dienst. In de tweede en derde game kan Stellan nog wel weerstand bieden, maar niet voldoende voor gamewinst.

Wedstrijd 2: Koen komt in de eerste game op voorsprong en weet die lang vast te houden, aan het einde neemt de Fin echter het initiatief over en pakt de game. Koen weet de derde game nog binnen te slepen, maar in de vierde maakt Olah duidelijk wie de sterkste is.

Wedstrijd 3: Boris wint de eerste game, door zelf initiatief te nemen, van Rajko. In de drie opvolgende games ligt het initiatief duidelijk bij Rajko en kan Boris alleen nog maar reageren. Boris loopt net iets te veel naar achteren en is vrij statisch. Rajko maakt daar goed gebruik van en wint de wedstrijd.

Wedstrijd 4: Stellan mag weer aan de bak vanwege het feit dat hij op nummer één is geplaatst in deze wedstrijd en dus twee sterke tegenstanders treft. Hij kan tegen Olah vrijuit spelen. Dat doet hij ook maar op de beslissende momenten is Olah de betere, met name zijn backhand kan erg explosief uitpakken. Alle drie de games worden  met 2 punten verschil gewonnen door Olah.

Wedstrijd 5: Boris probeert alles, maar de Chinees Ming Yang is gewoon sneller. Als Boris de eerste snelle bal van Ming Yang kan pareren dan heeft hij kans om het initiatief over te nemen, maar de Chinees maakt gewoon wat minder fouten en speelt erg scherp.

Wedstrijd 6: Twee spelers die elkaar dagelijks tegenkomen in Papendal waar beiden trainen. Koen komt, gesteund door het publiek, op 2-1 voorsprong in games. Rajko kan zich echter in game 4 en 5 goed herpakken en weet, ondanks de luide aanmoedigingen van het thuispubliek aan hun speler, Koen van de winst te houden.

Gamestanden:

Wedstrijd 1: 5-11   9-11  8-11                                        0-1

Wedstrijd 2: 10-12 4-11  12-10    7-11                         0-2

Wedstrijd 3: 11-7   4-11     3-11     6-11                         0-3

Wedstrijd 4: 9-11  13-15  10-12                                    0-4

Wedstrijd 5: 8-11     6-11     6-11                                   0-5

Wedstrijd 6: 11-8     7-11     11-8     6-11     7-11          0-6

 Eindstand: 0 – 6

De volgend wedstrijd is uit in Schiedam op zaterdag 25 oktober, om 16:00, tegen Scyedam.