Wedstrijdverslag Scyedam – Van Wijnen/Smash’70 25-10-2014

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Scyedam staat voorafgaand aan deze wedstrijd één punt voor op van Wijnen/Smash’70 en is dus een directe concurrent voor een plek bij de eerste zes. Bij Scyedam is Michel de Boer vertrokken en is er geen speler van een overeenkomstig kaliber voor in de plaats gekomen. Men heeft de keuze gemaakt om eigen spelers een kans te geven; bv. Laurens van Raadshoven. Naast Laurens spelen ook Jochem de Hoop, Nermin Smajic en Jeroen Bastiaansen in het ere-divisie team van Scyedam. Nermin is al jaren een vaste kracht in het eerste team van Scyedam, een zeker niet te onderschatten speler die het veel topspelers al erg lastig heeft weten te maken.

Van Wijnen/Smash’70 zal vandaag moeten ‘vlammen’ om zo veel als mogelijk punten mee te nemen naar Hattem en zo Scyedam op achter zich te laten in de competitie.

 Na de wedstrijd:

Vanwege blessures bij spelers Jeroen Bastiaansen en Jochem de Joop is Scyedam genoodzaakt om te spelen met een invaller; Kees de Koning, een speler die normaal in de Hoofdklasse zijn wedstrijden speelt. Vanuit tactische overwegingen wordt Kees “opgeofferd” door hem op plaats één te zetten. Kees doet zijn best maar kan geen vuist maken in zijn wedstrijden. De andere wedstrijden zijn spannend, mooie rally’s en close finishes. Van Wijnen/Smash’70 heeft vandaag Stellan Smid op de bank laten zitten, Gerben Last is niet aanwezig vanwege een toernooi in Frankrijk. Uiteindelijk weten de Smashers om vijf punten mee te nemen naar huis en doen ze goede zaken in de competitie. Hiermee zijn ze er nog niet! In de komende wedstrijden kan het team zich geen “zeperd” permitteren. Maar we genieten vandaag van de ruime overwinning en gaan de volgende wedstrijd weer vol goede moed tegemoet.

Opstellingen: Scyedam: 1. Kees de Koning   2. Laurens van Raadshoven   3. Nermin Smajic

Van Wijnen/Smash’70: 1. Koen Hageraats   2. Martijn de Vries 3. Boris de Vries

Coach: Marthijn van der Wal

Wedstrijd 1: Kees de Koning – Martijn de Vries

Wedstrijd 2: Laurens van Raadshoven – Koen Hageraats

Wedstrijd 3: Nermin Smajic – Boris de Vries

Wedstrijd 4: Kees de Koning – Koen Hageraats

Wedstrijd 5: Nermin Smajic – Martijn de Vries

Wedstrijd 6: Laurens van Raadshoven – Boris de Vries
 

Wedstrijdverloop:

Wedstrijd 1: Kees pakt snel de eerste twee punten, daarna weet hij er nog één bij te sprokkelen. In de twee volgende games is het krachtsverschil veel te groot en Martijn wint dan ook makkelijk zijn eerste wedstrijd.

Wedstrijd 2: Koen wint de eerste game erg makkelijk, kan goed anticiperen op de snelle en harde ballen van Laurens. In de tweede game is het net andersom, Koen helpt Laurens ook wel met drie fout services! Ook in de derde game heeft Koen twee foutservices, maar nu weet hij wel de game binnen te halen. De laatste game is overtuigend voor Koen.

Wedstrijd 3: Boris en Nermin maken het erg spannend, Nermin zet Boris goed onder druk en Boris heeft daar net iets te veel moeite mee. De eerste twee games gaan met twee punten verschil naar Nermin (13-11 en 18-16). De derde game probeert Boris alles, maar Nermin weet de wedstrijd in drie games te winnen.

Wedstrijd 4: Kees komt ook nu weer voor in de eerste game maar Koen is veel te sterk. Wat we wel moeten vermelden is de schitterende korte stop bal van Kees, die was van grote klasse!

Wedstrijd 5: Martijn en Nermin spelen altijd mooie wedstrijden, ook vandaag weer. De service van Nermin is vandaag een sterk wapen en daar maakt Nermin dan ook goed gebruik van. Martijn weet desondanks toch de eerste game te pakken. In de tweede game maakt Martijn net te veel fouten en deze is dan ook voor Nermin. De derde game lijkt bij 7-3 voor door Martijn binnengehaald te worden, maar Nermin denkt daar duidelijk anders over, met 11-9 pakt Nermin deze game. Het sterke spel van Nermin gaat ook door in de vierde game en hij krijgt bij 10-4 zijn eerste matchbal. Maar nu denkt Martijn er anders over en hij weet alle matchpoints op rij weg te werken en zelfs de game met 12-10 binnen te slepen! Gesterkt door de winst in de vierde game heeft Martijn in de vijfde de hele game de overhand en laat deze dan ook niet meer glippen. Sterk teruggekomen!

Wedstrijd 6: Boris wint de eerste game zeer overtuigend met 11-3 door veel variatie in zijn spel, met name variatie in snelheid waarmee Laurens erg veel moeite heeft. In de tweede game start Laurens erg goed en komt met 5-1 voor, Boris komt langzaamaan terug en grijpt alsnog de game met twee punten verschil. De derde game is weer een kopie van de eerste en Boris weet de 1-5 op de borden te zetten

Gamestanden:

Wedstrijd 1: 3-11 2-11  4-11                                    0-1

Wedstrijd 2: 4-11   11-3   6-11     5-11                    0-2

Wedstrijd 3: 13-11 18-16 11-7                                1-2

Wedstrijd 4: 3-11   5 -11  5-11                                1-3

Wedstrijd 5: 9-11    11-7   11-9     10-12   8-11      1-4

Wedstrijd 6: 3-11 9-11   5-11                                  1-5

 

Eindstand: 1 – 5

De volgende wedstrijd is uit tegen Hilversum op zaterdag 1 november om 16:00.