Wedstrijdverslag Itass DTK’70 – Van Wijnen-Smash’70 08-03-2015

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Vanwege diverse redenen zijn vandaag enkele spelers niet aanwezig; Koen Hageraats en Bas Hergelink. Ook coach Martijn van der Wal is afwezig waardoor de coaching van van Wijnen/Smash’70 door de spelers zelf gedaan moet worden. Gezien de ervaring(en) van het team zal dit geen probleem opleveren. Itass DTK’70 coach Peter Verweij zal vanmiddag ook achter de tafel moeten verschijnen.

Van Wijnen/Smash’70 zal er alles aan willen doen om 2e te worden in de poule fase en zal vanmiddag minstens gelijk moeten spelen.

Ittass DTK’70 heeft 6 punten uit 2 wedstrijden, Van Wijnen/Smash’70 heeft 9 punten uit 3 wedstrijden. Hierbij moet vermeld worden dat van Wijnen/Smash’70 al gespeeld heeft tegen Enjoy & Deploy en FVT.

Het zal nog spannend gaan worden wie op plaats 2 – 5 zullen staan aan het einde van de poulefase.

 

Na de wedstrijd:

Zoals al aangegeven kunnen de mannen goed leven met de uitslag van 3-3. In principe is dit een goede weergave van de teams zoals ze vanmiddag aanwezig waren. Bij Itass DTK’70 was Michel de Boer de matchwinner, al moest hij in de wedstrijd tegen Martijn nog wel even vol aan de bak. De mannen van Van Wijnen/Smash’70 wonnen allemaal één partij.

In het begin leek er weinig publieke belangstelling te zijn, gezien het prachtige weer niet helemaal verwonderlijk. Maar gaandeweg de wedstrijd waren er uiteindelijk toch ± 50 toeschouwers verdeeld over de zaal en kantine.

 

Opstellingen (+ ranking):

Itass DTK’70: 1. Michel de Boer (5) 2. Peter Verweij (41)   3. Wai-Lung Chung (18)

 

Van Wijnen-Smash’70: 1. Martijn de Vries (13)   2. Stellan Smid (25)   3. Gerben Last (22)

Coach: Boris de Vries

 

Wedstrijd 1: Michel de Boer – Stellan Smid

Wedstrijd 2: Peter Verweij – Martijn de Vries

Wedstrijd 3: Wai-Lung Chung – Gerben Last

Wedstrijd 4: Michel de Boer – Martijn de Vries

Wedstrijd 5: Wai-Lung Chung – Stellan Smid

Wedstrijd 6: Peter Verweij – Gerben Last

 

Wedstrijdverloop:

Wedstrijd 1: Dit is de eerste keer dat Stellan tegen zijn nieuwe coach (jongens junioren) mag spelen en dat is nooit makkelijk. In de eerste game is duidelijk dat de service van Michel voor Stellan problemen oplevert. In de tweede game heeft Stellan een prima start, daarna komt de routine van Michel er bij en uiteindelijk verliest Stellan deze game met 11-9. In de derde game kan een time-out bij een stand van 4-1 geen verschil brengen en Michel pakt het eerste punt.

Wedstrijd 2: Martijn heeft al een tijd niet meer tegen Peter gespeeld en dat is weer even wennen. Na bijna de hele game achter te staan pakt Martijn aan het einde toch de game. De tweede game is een vreemde, veel rare ballen en “ sorry “ballen, toch pakt Martijn ook deze. De derde game laat Martijn snel merken dat hij de wedstrijd snel in drie games wil afmaken, wat hem uiteindelijk ook lukt

Wedstrijd 3: Lange tijd lijkt het alsof Wai-Lung de game gaat winnen, maar Gerben pakt toch nog de eerste game. De tweede game is Wai-Lung een stuk stabieler en maakt Gerben wat meer foutjes. Wai-Lung komt de derde game weer snel voor, toch maakt Gerben het aan het einde nog spannend. De vierde game is het snel over voor Gerben.

Wedstrijd 4: Uiteindelijk de spannendste wedstrijd van de dag, na de eerste drie games lijkt Martijn de overhand te hebben. In de vierde game heeft Michel in het begin enkele ballen mee waardoor Martijn als snel tegen een achterstand moet vechten en te veel risico’s neemt. De vijfde game is voor Michel, Martijn kan het niveau van de eerste drie games niet meer halen en dat had hij wel nodig om van Michel te kunnen winnen.

Wedstrijd 5: Stellan start matig, maar neemt gaandeweg steeds meer het initiatief. Met name de tweede game is erg sterk. Aan het einde van de tweede game wordt de focus iets minder, maar toch pakt Stellan een 2-0 voorsprong in games. In de derde game kan Stellan snelle ballen goed afwisselen met wat trager spel en Wai-Lung kan dat niet goed verwerken. Prima 3-0 overwinning voor Stellan.

Wedstrijd 6: Tot 8-8 gaat het gelijk op in de eerste game, daarna maakt Peter enkele foutjes waardoor Gerben de eerste game wint. In de tweede en derde game maakt Peter te veel fouten en blijft Gerben goed spelen. Hiermee wordt de 3-3 op de borden gezet.

 

Wedstrijd 1: 11-5   11-9   11-6                                    1-0

Wedstrijd 2: 10-12 11-13   8-11                                 1-1

Wedstrijd 3: 10-12 11-5  11-9       11-4                      2-1

Wedstrijd 4: 13-11 3-11   9-11       11-1        11-4      3-1

Wedstrijd 5: 9-11  7-11  5-11                                      3-2

Wedstrijd 6: 8-11   7-11    8-11                                  3-3

Eindstand: 3 – 3

 

De volgende wedstrijd is in Leiden op zondag 29 maart om 14:00 tegen Scylla.