Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – Hilversum 21-02-2015

Voorafgaand aan de wedstrijd:

De enige thuiswedstrijd voor Van Wijnen-Smash’70 in de poule fase van deze competitie. Mede hierdoor heeft men in Hattem zoveel mogelijk publiciteit gegeven aan de wedstrijd.

Hilversum komt zonder Merijn de Bruin naar Hattem, maar met invaller Wilfred Schipper. Hierdoor bestaat het volledige team van de gasten uit oud-Smashers. Naast Wilfred hebben ook Nathan van der Lee en Gamal de Groot wedstrijden gespeeld in dienst van Smash’70. Toch zal er geen reünie gevoel bestaan, het blijft per slot van rekening een wedstrijd.

Bij Van Wijnen-Smash’70 spelen Gerben Last en Boris de Vries vandaag niet.

 

Na de wedstrijd:

Alle energie die gestoken is om een volle bak aan de Eijerdijk te krijgen heeft zich uitbetaald. Uiteindelijk bleken er 160-170 toeschouwers in de zaal/kantine te staan die een vier uur durende wedstrijd konden volgen. Het kan dus wel om een volle zaal te organiseren bij tafeltennis, maar daar moet je dan wel wat voor doen! Veel publiek bleek vanuit de regio gekomen te zijn om eens bij Van Wijnen-Smash’70 te komen kijken naar ere divisie tafeltennis. De aanwezige clown bleek een succes te zijn voor de kleine kinderen en natuurlijk de cavia race na afloop van de wedstrijd ook weer. Alles is opgenomen en zal t.z.t. ook op de site van Smash’70 getoond worden.

De wedstrijd leek bij 2-1 de goede kant op te gaan voor Van Wijnen-Smash’70 maar uiteindelijk bleek 3-3 de eindstand. Vanmiddag waren er geen echt hoogstaande wedstrijden, maar wel een ruime portie spanning. Stellan liet zien langzaamaan steeds meer zijn draai te vinden in de ere-divisie, Koen en Martijn hadden niet hun middag. Natuurlijk had de tegenstander hier ook hun aandeel in, zij gaven (te) goed weerwerk.

Opstellingen (+ ranking):

Van Wijnen-Smash’70: 1. Martijn de Vries (13)   2. Stellan Smid (25)   3. Koen Hageraats (8)

Coach: Marthijn van der Wal

 

Hilversum: 1. Nathan van der Lee (11) 2. Gamal de Groot (24)   3. Wilfred Schipper (73)

 

Wedstrijd 1: Martijn de Vries – Gamal de Groot

Wedstrijd 2: Stellan Smid – Nathan van der Lee

Wedstrijd 3: Koen Hageraats – Wilfred Schipper

Wedstrijd 4: Martijn de Vries – Nathan van der Lee

Wedstrijd 5: Koen Hageraats – Gamal de Groot

Wedstrijd 6: Stellan Smid – Wilfred Schipper

 

Wedstrijdverloop:

Wedstrijd 1: Martijn speelt erg voorzichtig en kan niet zijn spel spelen tegen de taaien Gamal. Gamal scoort veel punten op de service beurten van Martijn en dan wordt het natuurlijk lastig. De voorlaatste game gaat overtuigend naar Gamal. Martijn stelt orde op zaken in de vijfde game.

Wedstrijd 2: (Oud) Trainingspartners tegen elkaar, dus weten beide spelers wel wat te doen. Stellan blijft actief spelen en Nathan kan zijn reactieve spel goed uitbuiten. Dit resulteert in een vijfde game die bol staat van spanning. Uiteindelijk weet Nathan zijn 6e matchpoint bij 18-16 te verzilveren, Stellan had ook 4 matchpoints gehad.

Wedstrijd 3: Wilfred kan vrijuit spelen en mede daardoor maakt hij het Koen erg lastig. De eerste game weet Koen met 12-10 pas binnen te slepen. Koen kan de tweede game beter zijn concentratie vast houden en wint deze overtuigender dan de eerste game. Bij 7-3 in de derde game gaat Koen naar de kant en iedereen vraagt zich af waarom, er was geen time-out aangevraagd o.i.d. Koen bleek helemaal in de zone te zijn en ging er van uit dat de game over was. Na terugkomst naar de tafel was de focus iets minder, maar won hij alsnog de game.

Wedstrijd 4: Waar Martijn de laatste wedstrijd tegen Nathan nog overtuigend met 3-0 had gewonnen bleek het vanmiddag een ander verhaal te worden. Martijn verloor game 1 en 3 nipt met 10-12, won wel de tweede mat 11-8. De laatste game probeerde Martijn van alles, maar hij mistte gewoon te veel ballen die hij normaal raak slaat. Uiteindelijk kon Nathan met zijn tweede punt naar de kant gaan.

Wedstrijd 5: Koen tegen Gamal was een wedstrijd tussen twee ex-teamgenoten van Van Wijnen-Smash’70. Gamal was er erg op gebrand om deze wedstrijd goed af te sluiten. Bij het vorige treffen kon hij meerdere matchpoints niet verzilveren, nu bleek hij uiteindelijk wel te winnen. Game twee was nog voor Koen, hierin nam hij meer initiatief. De andere drie games gingen met twee punten verschil naar Gamal.

Wedstrijd 6: Stellan tegen Wilfred was een verdiende 3-0 overwinning voor een degelijk en redelijk stabiel spelende Stellan. Wilfred liet echter ook zien dat hij beschikt over een uitstekend balgevoel. Hij gaf de wedstrijd zeker niet cadeau aan Stellan, zoals ook blijkt uit de onderstaande game standen.

 

Wedstrijd 1: 11-13 11-4   12-10 2-11    11-5              1-0

Wedstrijd 2: 11-8  10-12   11-9       8-11     16-18     1-1

Wedstrijd 3: 12-10   11-8  11-8                                  2-1

Wedstrijd 4: 10-12 11-8   10-12     7-11                    2-2

Wedstrijd 5: 10-12 11-7  11-13    10-12                    2-3

Wedstrijd 6: 11-8 11-9    11-8                                    3-3

 

Eindstand: 3 – 3

 

De volgende wedstrijd is in Klazienaveen op zondag 8 maart tegen DTK’70.