Wedstrijdverslag FVT – Van Wijnen/Smash’70 15-02-2015

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Vorige wedstrijd tegen de kampioen van vorig jaar en vandaag tegen de winnaar van de Ere-divisie cup. Veel mensen schatten FVT in als de verwachte nummer 2 van de Ere-divisie A en misschien wel als finalist. Vandaag kan FVT geen gebruik maken van Barry Wijers (ziek) en moet Martin Katchanov gedwongen spelen na 1-2 weken ziek te zijn geweest. Geen fijne start dus.

Bij Van Wijnen/Smash’70 was Gerben Last vanwege ziekte niet aanwezig en Stellan Smid was afwezig vanwege een buitenlands toernooi.

 

Na de wedstrijd:

De mannen van Van Wijnen/Smash’70 hebben optimaal gebruik gemaakt van de ziekte perikelen van FVT door met 1-5 te winnen. Helaas kon Boris in zijn wedstrijd tegen Patrick Oei niet ook nog dat ene punt binnenhalen, maar de andere vijf punten waren zeer welkom.

Prima resultaat voor het team wat bestond uit Koen, Martijn en Boris.

Waar bij Enjoy & Deploy al erg weinig publieke belangstelling was bleek vanmiddag dat het nog minder kon! Bij de aanvang van de wedstrijd zaten er welgeteld 8 toeschouwers in de zaal, waaronder drie ouders en een belangstellende scheidsrechter. Verderop in de middag konden we ± zestien koppen tellen. Jammer, de spelers van FVT verdienen echt meer.

 

Opstellingen (+ ranking):

FVT: 1. Martin Katchanov (12) 2. Mitchell Alsemgeest (49)   3. Patrick Oeij (33)

 

Van Wijnen/Smash’70: 1. Koen Hageraats (9)   2. Martijn de Vries (11)   3. Boris de Vries (13)

Coach: Marthijn van der Wal

 

Wedstrijd 1: Martin Katchanov – Boris de Vries

Wedstrijd 2: Mitchell Alsemgeest – Koen Hageraats

Wedstrijd 3: Martijn de Vries – Patrick Oeij

Wedstrijd 4: Martin Katchanov – Koen Hageraats

Wedstrijd 5: Patrick Oeij – Boris de Vries

Wedstrijd 6: Mitchell Alsemgeest – Martijn de Vries

 

Wedstrijdverloop:

Wedstrijd 1: Boris blijft rustig spelen en met tempowisselingen maakt hij het Martin erg lastig. De derde game pakt Martin met enkele mooie punten aan het eind van de game. De vierde game lijkt al vrij snel naar Boris te gaan die lange tijd 4 punten voorsprong houdt. Maar aan het einde staat er toch 2-2- op het telbord. De eerste punten van de vijfde game gaan naar Martin, die bij de wissel op 5-3 voorsprong staat. Daarna neemt Boris het initiatief over en wint uiteindelijk de wedstrijd.

Wedstrijd 2: Veel punten worden gemaakt vanuit de service van de spelers, beiden kunnen niet veel uitrichten op de service van de ander. In de tweede game kan Koen iets meer doen op de service van Mitchell en de derde game is overtuigend voor Koen. Uiteindelijk dus een vrij eenvoudige 3-0 overwinning.

Wedstrijd 3: Patrick tegen Martijn staat regelmatig garant voor mooie rally’s, vandaag was dat iets minder. Martijn kan de service van Patrick niet altijd even goed verwerken, toch pakt Martijn vrij overtuigend de eerste twee games. De derde game is Martijn even de weg kwijt, dat dwingt Patrick ook af met zijn spel. De vierde is niet spannend, wel enkele mooie rally’s, wordt gewonnen door Martijn.

Wedstrijd 4: Deze wedstrijd typeert zich door een gespannen Koen (1e game) en een niet fitte Martin ( twee weken ziek geweest) die duidelijk niet in zijn normale spel kwam. Koen wint vrij eenvoudig in drie games, sporadisch laat Martin zien wat hij kan met zijn formidabele balgevoel.

Wedstrijd 5: De eerste drie games zijn voorbij voordat we het in de gaten hadden, Patrick staat dan met 2-1 voor. De laatste game wisselen de spelers af, Patrick trekt hierbij aan het langste eind en wint de wedstrijd en een punt voor FVT.

Wedstrijd 6: De eerste twee games zijn spannend en worden uiteindelijk beiden met 14-12 gewonnen door Martijn. In de eerste game kan Mitchell zijn 10-6 voorsprong niet omzetten in gamewinst en dat uit hij ook vrij duidelijk wat het een gele kaart oplevert. De derde game knalt Martijn over Mitchell heen en de vijf punten zijn binnen.

 

Wedstrijd 1: 8-11   9-11   11-9 13-11 8-11         0-1

Wedstrijd 2: 10-12 8-11   6-11                          0-2

Wedstrijd 3: 8-11 6-11   11-4   9-11                  0-3

Wedstrijd 4: 9-11 6 -11  7-11                            0-4

Wedstrijd 5: 11-5     6-11  11-3      11-9           1-4

Wedstrijd 6: 12-14 12-14   3-11                       1-5

 

Eindstand: 1 – 5

 

De volgende wedstrijd is thuis in Hattem op zaterdag 21 februari om 16:00 tegen Hilversum.

Aangezien dit de enige thuiswedstrijd is in de poule fase willen we van deze wedstrijd een feest maken en nodigen we iedereen uit die in Hattem wil genieten van een mooie ambiance en hopelijk spannende wedstrijden.