Wedstrijdverslag Enjoy & Deploy – Van Wijnen/Smash’70 01-02-2015

Voorafgaand aan de wedstrijd:

De eerste wedstrijd in de ere-divisie A waarvoor Van Wijnen/Smash’70 zich heeft gekwalificeerd en dan meteen maar in de eerste wedstrijd tegen de gedoodverfde kampioen. Alhoewel; in de Eredivisie cup verloor Enjoy & Deploy van FVT en wonnen ze nipt van Van Wijnen /Smash’70. Tel daarbij dat de Chinese speler (nog) niet aanwezig is en dus is de strijd nog niet gestreden!

Na de wedstrijd:

Waar vooraf was gehoopt op minimaal 2 punten bleek dat de mannen van Van Wijnen/Smash’70 uiteindelijk 1 punt overhielden aan de wedstrijd. Niet dat de mannen slecht speelden, 3 wedstrijden werden per slot van rekening pas in de vijfde game beslist. Als de mannen deze vorm nog wat kunnen verbeteren dan volgen er zeker meer punten in de komende wedstrijden!

Helaas was er amper publieke belangstelling. Voor een team wat gaat strijden voor het kampioenschap was dit, zeker vergeleken wat we bij Smash gewend zijn, zelfs beschamend.

 

Opstellingen (+ ranking):

Enjoy & Deploy: 1. Rajko Gommers (4) 2. Olah Benedik (-)   3. Roel Bogie (57)

Coach: Martin Brinkhof

Van Wijnen/Smash’70: 1. Koen Hageraats (9)   2. Boris de Vries (13)   3. Stellan Smid (30)

Coach: Marthijn van der Wal

 

Wedstrijd 1: Rajko Gommers – Boris de Vries

Wedstrijd 2: Olah Benedik – Koen Hageraats

Wedstrijd 3: Roel Bogie – Stellan Smid

Wedstrijd 4: Rajko Gommers – Koen Hageraats

Wedstrijd 5: Roel Bogie – Boris de Vries

Wedstrijd 6: Olah Benedik – Stellan Smid

 

Wedstrijdverloop:

Wedstrijd 1: Boris pakt met prima spel de eerste game van de verse “Master”. Daarna komt Rajko terug met de winst in de volgende twee games waarbij game 3 nipt gewonnen wordt. Game vier is weer voor Boris. Helaas komt Rajko in de vijfde game snel met fantastisch spel ruim voor en wint hij deze game met 11-1 en dus ook de wedstrijd. Mooie wedstrijd om naar te kijken.

Wedstrijd 2: Olah is één van de sterkste spelers in de ere-divisie maar laat dit sporadisch zien. Hij is soms ijzersterk en wisselt dat af met “nonchalance”. Mede hierdoor kon Koen goed bijblijven, helaas weet hij dat niet met gamewinst te verzilveren.

Wedstrijd 3: De jongste twee spelers in de ere-divisie A mogen tegen elkaar strijden. Vooraf was er geen voorspelling te doen wie nou de sterkste was en dat zagen we ook weer terug in de games die wisselend gewonnen werden. De vijfde en beslissende game moest uitsluitsel geven en met het kleinste verschil weet Sellan deze te winnen

Wedstrijd 4: De kopmannen tegen elkaar, niet voor het eerst, naar alle waarschijnlijkheid ook niet voor het laatst. Koen gaat net te snel te ver van tafel waardoor Rajko de hoeken kan uitkiezen. Koen herstelt dat goed in de tweede game en die wint hij dan ook overtuigend. Daarna Neemt Rajko het initiatief weer en pakt de volgende twee games.

Wedstrijd 5: Boris kan niet goed overweg met de service en het relatief trage spel van Roel. Hij beweegt niet optimaal en pas in de derde game weet hij door meer initiatief te nemen meer in zijn eigen ritme te komen. De vierde temporiseert Boris en dat is lastig voor Roel. Dus moet weer een vijfde game de beslissing brengen, Roel komt (te) snel voor en weet rustig te blijven en weet de wedstrijd te winnen.

Wedstrijd 6: In Hattem kon Stellan redelijk bijblijven bij Olah, met de kanttekening dat Olah waarschijnlijk niet op volle kracht speelde. Vandaag laat Olah Stellan alleen in de tweede game dichtbij gamewinst komen, game één en drie weet Olah zeer ruim te winnen.

 

Gamestanden:

Wedstrijd 1: 7-11    11-6    11-9    7-11     11-1             1-0

Wedstrijd 2: 11-9   11-6    11-8                                    2-0

Wedstrijd 3: 11-13   11-3   7-11      11-5    9-11           2-1

Wedstrijd 4: 11-7   4 -11  11-6     11-7                         3-2

Wedstrijd 5: 11-7     11-7  8-11      7-11      11-7          4-1

Wedstrijd 6: 11-4     14-12   11-5                                 5-1

 

Eindstand: 5 – 1

De volgende wedstrijd is bij FVT op zondag 15 februari om 14:00 in Rotterdam.