Wedstrijdverslag Van Wijnen/Smash’70 – Scylla 30-11-2014

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Scylla speelt dit seizoen wisselend, verder in het seizoen komt het team echter steeds beter in hun ritme. Met name de uitslag tegen Hilversum (5-1 winst) heeft de kaarten weer goed geschud in deze competitie.

Beide teams kunnen vandaag wel wat punten gebruiken om zeker te zijn van een plek bij de eerste zes. Smash’70 staat voor de wedstrijd drie punten voor op Scylla, twee op Hilversum en vijf op Pecos. Vandaag dus directe concurrenten tegen elkaar. In theorie kan er nog van alles gebeuren, behalen eerste vier en een ticket voor de bekerfinale, eerste zes maar ook nog (in theorie) een plek in ere-divisie B. Smash’70 heeft voldoende aan twee punten voor een plek bij de eerste zes. Met andere woorden, de race is nog niet gelopen!

Na de wedstrijd:

Van Wijnen/Smash’70 heeft het gered; de mannen mogen meespelen in de bekerfinale vanwege hun behaalde vierde plek. Ook Scylla kan tevreden zijn, zij spelen komend seizoen in de ere-divisie A. Er werden spannende wedstrijden gespeeld, de bezoekers gaven niets cadeau en streden voor elk punt. Bij van Wijnen/Smash’70 was Martijn twee keer zijn tegenstander de baas, Gerben één keer en helaas kon Boris geen punt toevoegen. De aanwezige supporters (± 90) moeten voorlopig even wachten voordat er weer in Hattem gespeeld gaat worden. Natuurlijk zijn ze welkom op 21 december in ’s Hertogenbosch bij de Ere-divisie Cup.

Wel kan er op zaterdag 20 december nog gekeken worden bij de tweede editie van het WUTTO- Open Smash’70. Hierbij moet iedereen met hetzelfde materiaal spelen. Vorig jaar was dit een groot succes en dat willen we graag herhalen. Iedereen is welkom!

Opstellingen (+ ranking):

Van Wijnen/Smash’70: 1. Gerben Last (24)   2. Martijn de Vries (11)   3. Boris de Vries (13)

Coach: Marthijn van der Wal

Scylla: 1. Olivier Altenburg (41) 2. Thomas Benit (17)   3. Changyu (Benji) Xu (18)

Coach: Gerhard Kray

 

Wedstrijd 1: Gerben Last – Thomas Benit

Wedstrijd 2: Martijn de Vries – Olivier Altenburg

Wedstrijd 3: Boris de Vries – Changyu (Benji) Xu

Wedstrijd 4: Gerben Last – Olivier Altenburg

Wedstrijd 5: Boris de Vries – Thomas Benit

Wedstrijd 6: Martijn de Vries – Changyu (Benji) Xu

Wedstrijdverloop:

Wedstrijd 1: Gerben pakt brutaal de eerste game en zet Thomas goed onder druk met zijn noppen. Daarna hersteld Thomas zich en kan Gerben het niet afmaken, ondanks zijn strijdlust en de support van het publiek.

Wedstrijd 2: Martijn mag zijn goede spel van vorige week proberen te herhalen. En dat lukt hem ook, Olivier kan het hem niet heel erg moeilijk maken. Martijn wint weer met consequent en goed spel.

Wedstrijd 3: Boris mag proberen om het gewenste tweede punt binnen te halen. De eerste game gaat vrij snel naar “Benji”, de tweede weet Boris binnen te slepen en het publiek hoopt dat dit doorzet. Maar het is niet ‘de dag van Boris’, hij probeert het wel, maar “Benji” wint uiteindelijk in vier games.

Wedstrijd 4: Gerben mag nu proberen om dat tweede punt te pakken. Dat lukt hem ook in een spannende partij waarbij hij alles moet geven om Olivier van zich af te schudden. Alle games (4) worden beslist met twee punten verschil! Uiteindelijk kan Gerben dus de armen omhoog steken!

Wedstrijd 5: Ook nu weer een erg spannende wedstrijd met vier games die op twee punten verschil uitsluitsel geven. Boris komt met 2-0 achter en knokt zich door die games, de derde game weet hij te winnen en biedt weer hoop. Helaas krijgen we geen vijfde game, de vierde gaat met 13-11 naar Thomas.

Wedstrijd 6: Martijn verliest nipt de eerste game (ja, weer een game met twee punten verschil!). De tweede en derde pakt hij met uitstekend spel en vol vuur. De vierde game wordt eenvoudig door “Benji” gewonnen en dan de eerste vijfde game van de dag. Martijn gaat goed van start en trekt dat door, “Benji” komt wel dichter bij, maar met 11-8 weet Martijn deze game te winnen.

Gamestanden:

Wedstrijd 1: 11-5  6-11   11-8   3-11                   1-0

Wedstrijd 2: 11-7 11-4   11-8                              1-1

Wedstrijd 3: 5-11 11-6   6-11      7-11                 1-2

Wedstrijd 4: 12-10 9 -11  12-10   13-11             2-2

Wedstrijd 5: 9-11     10-12 14-12     9-11           2-3

Wedstrijd 6: 1-12 11-8    11-8     4-11 11-8        3-3

Eindstand: 3 – 3

De volgende wedstrijd is bij de Eredivisie Cup op zondag 21 december in ’s Hertogenbosch.