Wedstrijdverslag Wijzenbeek Westa – Van Wijnen/Smash’70

Voorafgaand aan de wedstrijd:
Voor Martijn en Boris was het een terugkeer naar hun “cluppie” van afgelopen jaren/jaar. Boris heeft de voorgaande twee seizoenen bij Wijzenbeek Westa gespeeld, Martijn heeft maar liefst 17 seizoenen gespeeld in het eerste team van Westa. Hier heeft hij bijgedragen aan beide landskampioenschapstitels voor het Wessemse team in de seizoenen 2011 en 2012.

Vandaag een “inhaalwedstrijd” in de najaarscompetitie waarna alle teams weer een gelijk aantal wedstrijden hebben gespeeld met als doel een plek bij de eerste zes. Beide teams zullen vandaag strijden voor een goed uitgangspunt op de laatste wedstrijd op zondag 30 november. Die dag zal bekend worden wie er bij de eerste zes zijn geëindigd en wie er mogen deelnemen aan de bekerfinale; de eerste vier plaatsen geven daar recht op.

Na de wedstrijd:

De mannen van Wijnen/Smash’70 gaan met een goed gevoel terug naar Hattem, samen met de supporters die hun luidruchtig gesteund hebben tijdens de wedstrijden. De 5-1 winst is een goede opsteker voor de laatste wedstrijd tegen Scylla. Alleen Liu Qiang kon winst boeken tegen Koen Hageraats, Martijn en Gerben pakten overtuigend de volle winst in hun partijen. Na vandaag doet van Wijnen/Smash’70 nog volop mee in de strijd voor de eerste vier plaatsen. Dat zal dan ook het doel zijn tijdens de laatste thuiswedstrijd.

Opstellingen (+ ranking):

Wijzenbeek Westa: 1. Liu Qiang (14) 2. Erik Agamyan (80) 3. Rino Alberts (53)
Coach: Vanja van Pol

Van Wijnen/Smash’70: 1. Koen Hageraats (11) 2. Martijn de Vries (12) 3. Gerben Last (32)
Coach: Marthijn van der Wal

Wedstrijd 1: Liu Qiang – Martijn de Vries
Wedstrijd 2: Erik Agamyan – Koen Hageraats
Wedstrijd 3: Rino Alberts – Gerben Last
Wedstrijd 4: Liu Qiang – Koen Hageraats
Wedstrijd 5: Rino Alberts – Martijn de Vries
Wedstrijd 6: Erik Agamyan – Gerben Last

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: Twee spelers uit het team dat in 2011 en 2012 landskampioen werd en langdurige teamgenoten. In de eerste game moest Martijn een beetje wennen, Liu Qiang pakte nipt de winst. In de tweede ook volop spanning waarbij Martijn met de winst aan de haal ging. De derde en vierde game was Martijn duidelijk te sterk voor Liu en in één van zijn beste wedstrijden van dit seizoen gaf Martijn zijn team het goede voorbeeld.

Wedstrijd 2: Gezien de ranking zou Koen vrij eenvoudig moeten winnen, niets was minder waar! Koen moest volop aan de bak in de eerste drie games om een goed spelende Erik van zich af te houden. De beslissing viel in de laatste game die Koen redelijk overtuigend won.

Wedstrijd 3: In de eerste game wil Gerben te snel het punt maken en daardoor komen zijn harde diagonale forehand ballen net niet op de tafel terecht. Gelukkig kan hij het gaandeweg de game aanpassen waardoor hij deze nipt kan binnenhalen.

Ook in de tweede game is er een mooie strijd te zien, Rino krijgt wat meer zelfvertrouwen en Gerben speelt wat slimmer. Ook deze game wordt met twee punten verschil gewonnen door Gerben. In de laatste game neemt Gerben snel een voorsprong en die staat hij niet meer af.

Wedstrijd 4: Koen kan alleen in de tweede game een vuist maken tegen het uitgekiende spel van Liu Qiang. Vanaf de derde game is Liu los, overtuigend laat hij Koen zien wie de sterkste is in deze wedstrijd.

Wedstrijd 5: Rino biedt goed tegenstand maar dat levert hem geen gamewinst op. Martijn laat in de tweede game Rino wel erg dichtbij komen, maar weet eventuele illusies aan het eind de kop in te drukken. De derde en laatste game komt Rino er niet meer aan te pas.

Wedstrijd 6: Gerben geeft Erik geen kans in de eerste twee games, hij dendert over hem heen. De laatste game gaat gelijk op maar Gerben is aan het einde mentaal sterker dan Erik en wint de wedstrijd.

Gamestanden:

Wedstrijd 1: 12-10 10-12 6-11 7-11 0-1
Wedstrijd 2: 9-11 11-8 8-11 6-11 0-2
Wedstrijd 3: 9-11 10-12 7-11 0-3
Wedstrijd 4: 11-6 5 -11 11-4 11-4 1-3
Wedstrijd 5: 7-11 10-12 5-11 1-4
Wedstrijd 6: 5-11 4-11 10-12 1-5

Eindstand: 1 – 5

De volgende wedstrijd is thuis tegen Scylla, op zondag 30 november om 14:00.

Via deze weg willen we jullie uitnodigen om onze mannen op de weg naar de eerste zes én de bekerfinale te ondersteunen. Een “volle bak” aan de Eijerdijk zou hun zeker helpen!