Wedstrijdverslag Hilversum – Van Wijnen/Smash’70 01-11-2014

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Vorige week deed van Wijnen/Smash’70 erg goede zaken door met 5-1 te winnen van Scyedam en om dat niet teniet te doen zal er vandaag ook een goed resultaat neergezet moeten worden.

Hilversum heeft twee oud-Smashers in het team, Nathan van der Lee en Gamal de Groot. Voeg daarbij ook nog Merijn de Bruin en het team is compleet. Dit team heeft al laten zien dat zij ook zeker thuishoren bij de sterkste zes teams en dus volgend seizoen mee horen te spelen in de ere-divisie A-poule.

Hilversum staat qua punten gelijk met van Wijnen/Smash’70, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. Wel hebben zij nog een pittig schema waarin ook zij punten moeten gaan pakken.

 Na de wedstrijd:

Aan Hattemse kant stonden Gerben Last en Boris de Vries niet op het wedstrijdformulier, zij konden ze hun teamgenoten vanaf de kant enthousiast aanmoedigen.

Voorafgaand hadden beide teams getekend voor een 3-3 gelijkspel. Maar er had voor beide teams ook meer in kunnen zitten, bijvoorbeeld Gamal had veel gamepoints die hij niet kon verzilveren in beide wedstrijden en ook Smash had nog wel een puntje meer kunnen pakken. Het niveau was niet altijd even goed en ook het concentratie niveau wisselde behoorlijk, maar desondanks, of misschien wel dankzij, werden er toch nog een aantal spannende wedstrijden gespeeld, waarbij beide spannende vijf-gamers allebei naar Hilversum gingen.

De publieke belangstelling bestond voor een groot deel uit spelers van de vijf andere wedstrijden die gelijktijdig werden gespeeld. Hierdoor was er wat meer rumoer in de zaal en dat geeft gelijk een andere, leuke, sfeer.

 

Opstellingen (+ ranking):

Hilversum: 1. Gamal de Groot (28) 2. Nathan van der Lee (9)   3. Merijn de Bruin (18)

Van Wijnen/Smash’70: 1. Stellan Smid (35)   2. Koen Hageraats (11)   3. Martijn de Vries (12)

Coach: Marthijn van der Wal

Wedstrijd 1: Gamal de Groot – Koen Hageraats

Wedstrijd 2: Nathan van der Lee – Stellan Smid

Wedstrijd 3: Merijn de Bruin – Martijn de Vries

Wedstrijd 4: Gamal de Groot – Stellan Smid

Wedstrijd 5: Merijn de Bruin – Koen Hageraats

Wedstrijd 6: Nathan van der Lee – Martijn de Vries
Wedstrijdverloop:

Wedstrijd 1: Gamal is erg gebrand om tegen zijn voormalige teamgenoot een goed resultaat neer te zetten. In alle vier de games komt Gamal dan ook voor tegen Koen, maar hij kan alleen in de tweede game de overwinning naar zich toe trekken. De laatste 2 games worden beslist met 2 punten verschil in het voordeel van Koen, na gamepoints voor Gamal!

Wedstrijd 2: Stellan weet in de eerste game geen vuist te maken tegen zijn (oud) trainingsmaatje Nathan. Game twee en drie weet Stellan door wat rustiger te spelen wel te winnen. In de vierde game komt Nathan al snel voor met 7-1 en hij laat die game dan ook niet meer uit zijn vingers glippen. Ook de vijfde game geeft al snel een ruime voorsprong voor Nathan (7-0) en dat kan Stellan niet meer goed maken.

Wedstrijd 3: De eerste game gaat met sterk spel naar Martijn. Daarna kan Martijn in de drie opvolgende games niet meer het spel van de eerste game laten zien en ergert hij zich zichtbaar aan zijn eigen spel. Merijn blijft rustig zijn spel spelen en weet daarmee de wedstrijd te winnen.

Wedstrijd 4: Stellan staat goed te spelen tegen Gamal die weer zijn opgebouwde voorsprongen niet in gamewinst weet om te zetten. Stellan weet regelmatig punten te pakken met zijn backhand parallel waarop Gamal geen goed antwoord heeft. De eerste en derde game worden erg spannend en door Stellan met twee punten verschil gewonnen waarmee hij uiteindelijk ook de wedstrijd binnen haalt.

Wedstrijd 5: De games worden om en om gewonnen door beide spelers waarbij Koen erg wisselend spel laat zien. Goede periodes worden afgewisseld met mindere periodes. Mede hierdoor kan Merijn, die weer constant speelt, veel punten pakken. Ook met zijn bolle spinballen pakt Merijn veel punten, Koen kan die ballen niet goed inschatten en mist veel. Het laatste punt van Merijn is ook weer zo’n bolle bal die door Koen over de tafel wordt geslagen en Merijn de winst brengt.

Wedstrijd 6: Niet de eerste keer dat Nathan en Martijn tegenover elkaar staan. Daar waar in vorige onderlinge wedstrijden geregeld veel spanning te zien was, bleek dat vandaag niet zo te zijn. Martijn was zeer geconcentreerd en wilde de wedstrijd afsluiten met een goede pot tafeltennis. Die doelstelling kon hij nu ook waarmaken met prima spel waarop Nathan te weinig antwoorden had om ook in de wedstrijd te kunnen komen. Eén van de betere wedstrijden van Martijn dit seizoen.

Gamestanden:

Wedstrijd 1: 9-11 11-7  13-15   10-12                      0-1

Wedstrijd 2: 11-3   9-11   13-15   11-5     11-5         1-1

Wedstrijd 3: 5-11 11-6  11-6     11-8                        2-1

Wedstrijd 4: 10-12 8 -11 11-13                                2-2

Wedstrijd 5: 11-7    5-11   11-6   6-11    11-9          3-2

Wedstrijd 6: 7-11 7-11   7-11                                   3-3

 

Eindstand: 3 – 3

 

De volgende wedstrijd is uit tegen Wijzenbeek Westa in Wessem, op zondag 23 november om 14:00.