Kwartfinale #1: Scylla – Van Wijnen-Smash’70 04-04-2015

Voorafgaand aan de wedstrijd:

“Waarschijnlijk” zal Scylla vandaag geen invallers opstellen in de eerste wedstrijd van de kwartfinales tegen Van Wijnen/Smash’70 ☺. Het volledige eerste team staat inderdaad ook op het wedstrijdbriefje.

Ook het volledige team van Van Wijnen/Smash’70 is aanwezig, Stellan Smid en Gerben Last zullen de coaching op zich nemen.

Vanaf de kwartfinales wordt het volgende schema gespeeld; 1-2 / 2-1 / 3-3 / 1-1 / 2-2. Bij 3 winstpunten voor één van de teams stopt de wedstrijd, de week er na wordt de tweede wedstrijd gespeeld. Het team dat twee wedstijdpunten heeft gehaald plaatst zich voor de halve finale.

 

Na de wedstrijd:

Vooraf wist het team van Van Wijnen/Smash’70 dat ze vol aan de bak moesten tegen de mannen van Scylla. Er werd geen enkele wedstrijd met een 3-0 afgesloten, het niveau van de spelers lag dicht bij elkaar waardoor er spannende wedstrijden te zien waren voor het aanwezige publiek. Waar Thomas Bénit vorige week nog de “beul” was van de Smashers wisten de mannen vandaag twee keer van hem te winnen, Boris won zelfs na een 0-2 achterstand. De focus van de drie spelende Smashers was goed, in dit soort wedstrijden weten ze zichzelf goed op te peppen en dat was zichtbaar. Vandaag stond er een team waarbij ook de mannen aan de kant hun bijdrage hebben getoond via coaching en aanmoediging; al met al een goede teamprestatie!

Maar ook volgende week in Hattem zullen beide teams op scherp moeten staan. Voor Scylla is het dan een must om te winnen wil men nog een kans maken op de halve finales.

 

Opstellingen (+ ranking):

Scylla: 1. Thomas Bénit (15) 2. Changyu “Benjamin” Xu (19)   3. Olivier Altenburg (38)

Van Wijnen-Smash’70: 1. Martijn de Vries (13)   2. Boris de Vries (17) 3.Koen Hageraats (8)

 

Wedstrijd 1: Thomas Bénit – Boris de Vries

Wedstrijd 2: Changyu Xu – Martijn de Vries

Wedstrijd 3: Olivier Altenburg – Koen Hageraats

Wedstrijd 4: Thomas Bénit – Martijn de Vries

Wedstrijd 5: Changyu Xu – Boris de Vries

 

Wedstrijdverloop:

Wedstrijd 1: In de eerste 2 games gaan de mannen gelijk op tot 5-5 waarna Thomas in beide games uit loopt en ook beide games wint. Boris gaat dan meer zijn eigen spel spelen en weet daarmee Thomas meer te ontregelen. In de laatste game komt Thomas 9-6 voor en lijkt de winst binnen te halen, maar Boris weet vanaf dat moment met overtuigend spel 5 punten op rij te pakken en dus is de 1-0 voor Van Wijnen/Smash’70 een feit.

Wedstrijd 2: De eerste is gelijk erg spannend, Martijn sleurt die game er uit met 16-14. Daarna kan Martijn geen vuist meer maken tegen “Benji”, die met zijn harde ballen en alles-of-niets spel (vandaag dus alles) over Martijn heen dendert.

Wedstrijd 3: Ondanks dat Olivier in de eerste game de hele tijd het initiatief heeft komt Koen op 10-10, de laatste twee services probeert Koen meteen te openen, helaas lukt dat bij geen van de twee en is de eerste game voor Olivier. In game twee blijft Koen iets rustiger en hiermee komt hij beter in zijn spel, ook kan hij de service van Olivier beter retourneren, 1-1. Op 10-8 in de derde game heeft Olivier 2 game points, maar Koen weet door een paar sterke backhand ballen alsnog te game te winnen. Koen mist teveel ballen in het eerste deel van de vierde game en weet dat niet meer goed te maken, 2-2. Koen heeft in de laatste game duidelijk de overhand en komt zelfs op 9-2. Dan komt Olivier weer terug naar 10-6, maar serveert dan in het net waardoor het tweede punt voor Van Wijnen/Smash’70 binnen is.

Wedstrijd 4: Waar Thomas vorige week nog van Martijn wist te winnen is het vandaag duidelijk een andere weedstrijd! In de eerste game zien we “de oude” Martijn weer terug, overtuigend en gefocussed; 11-4! Game twee gaat Martijn verder en komt snel op 6-0, dan komt Thomas weer terug, maar Martijn weet op tijd weer in zijn spel te komen. Op 10-9 voor Martijn in de derde game is de bal kapot en wordt deze vervangen, de onderbreking is niet in het voordeel van Martijn, Thomas maakt drie punten en pakt de game. De vierde game speelt Martijn weer te sterk voor Thomas en weet Martijn de wedstrijd te winnen en ook de totaalwinst voor Van Wijnen/Smash’70 binnen te halen.

 

Wedstrijd 1: 11-7    11-6   9-11       7-11       9-11       0-1

Wedstrijd 2: 14-16 11-8 11-5      11-3                        1-1

Wedstrijd 3: 12-10 9-11  10-12     11-8     6-11        1-2

Wedstrijd 4: 4-11 7-11   12-10   6-11                        1-3

Eindstand: 1 – 3; in wedstrijdpunten 1-0 voor Van Wijnen/Smash’70

 

De volgende wedstrijd is in Hattem, om 16:00 op zaterdag 11 april. We hopen weer op een volle bak aan de Eijerdijk om onze mannen aan te moedigen!

Bij winst heeft Van Wijnen/Smash’70 zich geplaatst voor de halve finales. Anders wordt de beslissende wedstrijd gespeeld op woensdag 15 april om 19:30 in Hattem.