Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – Scylla #2 kwartfinale 11-04-2015

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Vorige week heeft Van Wijnen/Smash’70 een goed uitgangspunt gecreëerd door met 3-1 te winnen van Scylla. Er moet wel gezegd worden dat twee wedstrijden pas in de vijfde game werden beslist. Vandaag beginnen we weer bij 0 en kan het balletje weer alle kanten op vallen. Er is dus nog niets beslist! De teams zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd, dus de kans op weer een spannende middag is erg groot. We hopen dat de Smash-achterban de mannen weer in grote getale komt aanmoedigen.

 

Na de wedstrijd:

Na de 2-1 voorsprong moest Van Wijnen/Smash’70 nog “maar” één puntje pakken, maar er stonden op dat moment nog twee wedstrijden op het briefje die alle kanten op konden gaan. Helaas kwamen bij geen van beide wedstrijden een Smasher met de winst naar de kant, Thomas Bénit bleek weer een niet te nemen horde voor de Smashers, dus in een derde wedstrijd (aanstaande woensdag 15 april om 19:30) zal de beslissing in Hattem moeten vallen. Voor onpartijdig publiek is dit natuurlijk qua spanning prachtig, voor de Hattemse achterban en de spelers had het wel in twee wedstijden beslist mogen zijn.

Op naar woensdag, dan zal blijken welk team door zal gaan naar de halve finales.

 

Opstellingen (+ ranking):

Van Wijnen-Smash’70: 1. Martijn de Vries (13)   2. Koen Hageraats (8)   3. Boris de Vries (17)

Coach: Marthijn vd Wal

 

Scylla: 1. Thomas Bénit (15) 2. Changyu “Benji” Xu (19)   3. Olivier Altenburg (38)

 

Wedstrijd 1: Martijn de Vries – Changyu “Benji” Xu

Wedstrijd 2: Koen Hageraats – Thomas Bénit

Wedstrijd 3: Boris de Vries – Olivier Altenburg

Wedstrijd 4: Thomas Bénit – Martijn de Vries

Wedstrijd 5: Changyu “Benji” Xu – Koen Hageraats

 

Wedstrijdverloop:

Wedstrijd 1: Gelijk een spannende wedstrijd waarbij Martijn met 2-1 achter komt. Benji klaagt over de kou en ventilator, de scheidsrechters gaan daar verder niet op in en de wedstrijd wordt gewoon verder gespeeld. Martijn weet de laatste twee games met goed spel, en goed anticiperen op de harde ballen van Benji, naar zich toe te trekken. De achterban van Smash is gelijk bij de eerste wedstrijd aanwezig met hun bekende ondersteuning richting de eigen spelers.

Wedstrijd 2: Koen blijft te veel in zijn passieve spel volharden waar Thomas goed gebruik van weet te maken. In de derde game is Koen wat aanvallender en neemt hij wat meer initiatief maar komt gewoon tekort tegen een goed spelende Thomas.

Wedstrijd 3: Olivier kan niet zo veel met het tactische spel van Boris en is hierdoor ook passiever dan hij normaliter is. De eerste twee games gaan naar beide kanten, 1-1. Vanaf de derde game komt er wat meer actie, maar nog steeds kan Olivier weinig met het korte spel van Boris. Boris houdt het spel consequent vol, betrekt het Hattemse publiek goed bij zijn wedstrijd, en pakt wanneer het kan ook het initiatief. Uiteindelijk weet hij de 2-1 op het bord te zetten.

Wedstrijd 4: Martijn kan het spel van vorige week in Leiden niet voor 100% herhalen, kleine foutjes nekken hem in de eerste twee games. De derde game komt Martijn met 8-4 achter en weet zichzelf vanaf dat moment goed op te peppen. Uiteindelijk wint hij deze game met 12-10. Maar de vierde is helaas weer voor een sterk spelende Thomas.

Wedstrijd 5: Koen mag nu proberen om het winnende punt te gaan pakken. Benji is echter veel te sterk voor Koen, die te veel naar achteren gaat en Benji alle kansen geeft om te scoren. Alleen de tweede game kan Koen naar zich toe trekken, dan laat hij weer zien hoe hij kan spelen, maar dat kan hij jammer genoeg maar één game vol houden.

 

Wedstrijd 1: 11-13 11-4   7-11       11-9       11-7       0-1

Wedstrijd 2: 11-13 9-11 6-11                                     1-1

Wedstrijd 3: 11-9 9-11  11-6     11-7                         2-1

Wedstrijd 4: 7-11 9-11   12-10   6-11                       2-2

Wedstrijd 5: 8-11     11-7     7-11       7-11                2-3

 

Eindstand: 2 – 3; in wedstrijdpunten 1-1.

De volgende wedstrijd is in Hattem, om 19:30 op woensdag 15 april.

De winnaar zal in de halve finale mogen spelen tegen FVT op zaterdag 18 april.