Marthijn van der Wal stopt als coach Van Wijnen-Smash’70

Na vier seizoen coach van het vlaggenschip Van Wijnen-Smash’70 te zijn geweest, stopt Marthijn van der Wal ermee. Zijn werkzaamheden bij het Landstede Sportcentrum, in combinatie met het Center for Sports and Education, zijn niet meer te combineren met de coaching van het eredivisieteam. Hij blijft op de achtergrond nog wel betrokken bij het team.
Van der Wal: ‘ Een lastig en moeilijk besluit. Maar het is simpelweg niet anders. Voor alle betrokkenen is het beter dat ik een stapje terug doe, aangezien ik niet alle energie in het team kan steken door mijn drukke werkagenda. Maar de jongens zullen het goed gaan opvullen. We moeten hierover nog afspraken maken, dat komt goed’.

Het eredivisieteam start op 12 september aan de vernieuwde eredivisie, met een uitwedstrijd tegen Klimaatgroep Stars. Op 19 september staat de eerste thuiswedstrijd op het programma, tegen Hilversum (16.00u).

Wat is er vernieuwd?

– de eredivisie bestaat uit 8 teams

– alle teams spelen twee keer tegen elkaar. 1x thuis, 1x uit. Totaal 14 wedstrijden tussen begin september en eind maart.

– na 14 wedstrijden spelen de nummers 1 t/m 4 de play-offs om het landskampioenschap. De nummers 5 t/m 8 strijden voor handhaving.

– de nummers 1 t/m 4 na 7 speelronden, spelen op 20 december de eredivisie-cup.