Wedstrijdverslag Klimaatgroep Stars – Van Wijnen-Smash’70 12-09-2015

Voorafgaand aan de wedstrijd:
De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en Van Wijnen Smash’70 mag starten tegen de promovendus uit Middelstum; Klimaatgroep Stars.
Klimaatgroep Stars bestaat uit Henk Jan Wils, Jan Tammenga, Colin Rengers en Tan Anran. De laatst is niet opgesteld in de wedstrijd van vandaag. Het team bestaat uit jong talent (Colin, 18 jr.) en “ruime ervaring” (Jan, 45 jr).
Het team van Van Wijnen Smash’70 heeft maar één verandering ondergaan; Stellan Smid heeft het team verlaten en coach Marthijn van der Wal moest vanwege zijn vele werkzaamheden stoppen. Dus Smash gaat verder met Koen Hageraats, Gerben Last en Martijn en Boris de Vries.

Na de wedstrijd:
Een wedstrijd tegen een promovendus die niets te verliezen heeft is altijd lastig, maar de mannen hebben het geheel goed doorstaan. Toch moet gezegd worden dat met name Jan Tammenga het de mannen zeker niet makkelijk heeft gemaakt, Jan was mede vanwege zijn vechtlust de meest opvallende man bij Klimaatgroep Stars. Hij gaf Koen weinig kans en won deze wedstrijd ook verdiend. Verder was de wedstrijd van Gerben tegen Jan spannend, toch wist Gerben zijn hoofd koel te houden en de pot binnen te slepen. Martijn had tegen Henk Jan nog niet het beste van zijn spel, maar won toch. Colin ging echter goed “over de knie” tegen Martijn. Koen gaf Henk Jan geen kans.
Verdiende uitslag en een goed begin van de competitie.

Opstellingen (+ ranking):
Klimaatgroep Stars: 1. Henk Jan Wils (92) 2. Jan Tammenga (47) 3. Colin Rengers (36)
Coach: Gert Stulp

Van Wijnen-Smash’70: 1. Koen Hageraats (18) 2. Martijn de Vries (10) 3. Gerben Last (23)
Coach: Boris de Vries

Wedstrijd 1: Henk Jan Wils — Martijn de Vries
Wedstrijd 2: Jan Tammenga – Koen Hageraats
Wedstrijd 3: Colin Rengers – Gerben Last
Wedstrijd 4: Henk Jan Wils — Koen Hageraats
Wedstrijd 5: Colin Rengers – Martijn de Vries
Wedstrijd 6: Jan Tammenga – Gerben Last

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: De eerste game is overtuigend voor Martijn, de tweede voor Henk Jan. De derde game is spannend en gaat tot 9-9 gelijk op, dan maakt Martijn in een mooie rally het punt en sluit af met een net + randbal. IN de vierde game komt Martijn snel voor en laat dat niet meer lopen.
Wedstrijd 2: Koen twijfelt bij bijna elke bal en Jan blijft “gewoon” doorspelen en pakt dan ook de eerste game. In de tweede game weet Koen de service van Jan beter neer te leggen en weet ook de goed plek te vinden voor de ballen. Nipt weet hij deze game te winnen. In de derde game komt de goed knokkende Jan snel op 7-1 en laat Koen niet meer in de wedstrijd komen. De vierde game is weer nipt voor Koen, we horen hem nu ook meer en dat is meestal een goed signaal. De beslissende vijfde game blijft lang gelijk op gaan, maar typerend voor de wedstrijd weet Jan deze met een randbal af te maken. Verdiende winst door knoklust en enigszins geholpen door geluk, zoals Jan zelf ook beaamde.
Wedstrijd 3: Gerben weet Colin goed te bestoken met zijn harde forhand ballen en een goede spreiding. In principe is Gerben geen moment in gevaar ondanks de krappe game uitslagen.
Wedstrijd 4: Waar Koen de eerste wedstrijd veel spanning en te weinig focus is daar nu niets meer van te merken! Koen staat er weer en dat is te zien en te horen, prima wedstrijd.
Wedstrijd 5: Colin zal met weinig plezier aan deze wedstrijd terug denken. Martijn kon alles met zijn returns en liet Colin alle kanten van de tafel zien. In elke game liet hij Colin even denken dat hij wat kansjes had, maar die illusie verdween elke keer aan het einde van de game.
Wedstrijd 6: Gerben gaf aan dat hij lang geleden tegen Jan had gespeeld en kon zich niet herinneren dat hij nooit van hem had gewonnen. Die spanning zagen we ook terug in de eerste game. Met name de service bleek te lastig voor Gerben. Na de coaching na de eerste game weet Gerben de goede plek bij Jan te vinden en scoort daar ook geregeld, ook de service ontvangst gaat beter. Game twee en drie gaan dan ook vrij eenvoudig naar Gerben. Als Gerben in de vierde met 6-2 voor komt neemt Jan een time-out. Dit heeft effect, Jan maakt 5 punten op rij en komt op 7-6. Dan neemt Gerben een time-out en ook die heeft effect, Gerben wint met 11-8.

Game standen:
Wedstrijd 1: 6-11 11-6 9-11 6-11 0-1
Wedstrijd 2: 11-8 10-12 11-5 9-11 11-8 1-1
Wedstrijd 3: 8-11 9-11 8-11 1-2
Wedstrijd 4: 8-11 7-11 6-11 1-3
Wedstrijd 5: 6-11 5-11 5-11 1-4
Wedstrijd 6: 11-8 4-11 8-11 8-11 1-5

Eindstand: 1 – 5

Volgende week, 19 september, is de eerste thuiswedstrijd en ook tegen een goede tegenstander; Hilversum. De wedstrijd aan de Eijerdijk start om 16:00.
Wij gaan voor een volle bak!!, Jullie ook?