Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – Hilversum 19-09-2015

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Vandaag de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen in Hattem!

Waar vorige week vrij eenvoudig met 1-5 werd gewonnen van promovendus Klimaatgroep Stars zal het vandaag, afhankelijk zijn van de opstelling van de bezoekers, naar alle waarschijnlijkheid, een wat lastiger karwei gaan worden.

Het Hilversumse team bestaat uit Nathan van der Lee, Gamal de Groot, beide oud-Smash spelers, Frank Rengenhart en Jelle Goossens. Voorgaande edities werden vaak nipt gewonnen of verloren. We zullen zien hoe het vandaag gaat.

Voor Van Wijnen-Smash’70 zullen Koen Hageraats, Martijn de Vries en Boris de Vries spelen en wordt de coach rol dus door Gerben Last uitgevoerd.

Pupil van de week is Esmee Berends.

Na de wedstrijd:

Een vooraf niet ingeschatte ruime overwinning voor de mannen van Van Wijnen-Smash’70. Er was al verwacht dat er een paar spannende wedstrijden gespeeld zouden worden en het was ook geen verrassing dat Nathan daar deel van uit maakte. Hij heeft het de mannen zeker lastig gemaakt en kwam in de laatste tegen Martijn goed terug van 8-2 achterstand. De andere wedstrijden waren niet echt verrassend qua uitslagen. Waar Koen de vorige wedstrijd in Middelstum wat moeite had met zijn focus bleek hij dat vandaag veel beter te hebben. Al met al een goede uitslag tegen Hilversum die het de andere tegenstanders nog lastig genoeg kunnen maken. Waar het in het begin leek dat er niet zo veel publiek aanwezig was, bij de start ± 40-45, bleek het al vlot weer vol te lopen aan de Eijerdijk in Hattem. Uiteindelijk bleken op het drukste moment weer ± 90 toeschouwers aanwezig te zijn.

Opstellingen (+ ranking):

Van Wijnen-Smash’70: 1. Martijn de Vries (10) 2. Boris de Vries (21) 3.Koen Hageraats (18)

Coach: Gerben Last

Hilversum: 1. Nathan van der Lee (14) 2. Frank Rengenhart (-) 3. Jelle Goossens (54)

Coach: Bert Olofsen

 

Wedstrijd 1: Martijn de Vries — Frank Rengenhart

Wedstrijd 2: Boris de Vries — Nathan van der Lee

Wedstrijd 3: Koen Hageraats — Jelle Goossens

Wedstrijd 4: Martijn de Vries — Nathan van der Lee

Wedstrijd 5: Koen Hageraats — Frank Rengenhart

Wedstrijd 6: Boris de Vries — Jelle Goossens

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: De eerste game is overtuigend voor Martijn, in de tweede game varieert Frank iets meer in zijn service en gaat het tot 9-9 gelijk op. De laatste twee punten zijn voor Martijn zodat het 2-0 staat. De derde game gaat tot 6-6 gelijk op, daarna neemt Martijn duidelijk meer initiatief en wint uiteindelijk de wedstrijd.

Wedstrijd 2: Beide spelers kennen elkaar door en door en hebben vele onderlingen wedstrijden gespeeld met wisselende winnaars, vaak ook beslissend in de vijfde game. De eerste 2 games worden pas bij 12-10 beslist en beiden winnen een game. Game drie en vier gaan makkelijker, maar weer beiden een game. Dus weer moet een vijfde game de beslissing brengen en hoe! Na matchpoints over en weer weet Boris de uiteindelijke binnen te halen bij 15-13. Het consequent blijven spelen loont uiteindelijk voor Boris.

Wedstrijd 3: Eigenlijk is het niveau verschil te groot om het een echte wedstrijd te maken. Jelle doet zijn best om er zoveel als mogelijk uit te halen, maar Koen komt geen moment in gevaar.

Wedstrijd 4: Ook Martijn en Nathan hebben veelvuldig tegen elkaar gespeeld. In de eerste game komt Martijn vlot voor en weet dat lang zo te houden, maar toch komt Nathan weer terug tot 9-8. Dan maakt Martijn de twee resterende punten. De tweede game gaat erg snel naar Nathan, Martijn kan weinig met de service van Nathan, probeert wel te spelen, maar het lukt niet. Idem voor de derde game, de trage ballen van Nathan kan Martijn niet goed verwerken. De vierde game weer een goede opleving van Martijn en ja hoor; weer een vijfde game! Martijn komt hierin beter in zijn spel en komt met 8-2 voor. Uiteindelijk komt er 10-10 op het telbord te staan en wordt het echt spannend. Uiteindelijk wint Nathan met 14-16.

Wedstrijd 5: Koen staat direct klaar bij de start van de eerste game en is zeer gefocussed. Begin is dan ook voor Koen, toch weet Frank hem goed bij te blijven, maar weet de achterstand van het begin niet meer goed te maken. De twee opvolgende games zijn overtuigend voor Koen en hij pakt dan ook zijn tweede punt van de dag.

Wedstrijd 6: Qua ranking zou Boris vrij eenvoudig moeten winnen van Jelle, de uitslagen laten echter zien dat de ranking niet altijd een voorspellende factor is. Elke game komt Jelle in het begin ruim voor en moet Boris dat weer inhalen. Uiteindelijk lukt hem dat in alle drie te spelen games met de minimale verschillen.

Game standen:

Wedstrijd 1: 11-4 11-9  11-7                                           1-0

Wedstrijd 2: 10-12 12-10 7-11     11-3    15-13             2-0

Wedstrijd 3: 11-2 11-5  11-4                                           3-0

Wedstrijd 4: 11-8 2-11   5-11     11-8     14-16               3-1

Wedstrijd 5: 11-9     11-7     11-1                                    4-1

Wedstrijd 6: 11-9     12-10   13-11                                  5-1

Eindstand: 5 – 1

Volgende week, 26 september 15:00, zal van Wijnen-Smash’70 spelen in Rotterdam, tegen FVT.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 3 oktober tegen de kampioen van het vorige seizoen, Enjoy & Deploy. Start wedstrijd is om 16:00, start voorstellen van de spelers is om 15:45.