Wedstrijdverslag FVT – Van Wijnen-Smash’70 26-09-2015

Voorafgaand aan de wedstrijd:

FVT is deze competitie gestart met een geheel nieuwe team. Spelers van vorig jaar zijn elders gaan spelen, Barry Wijers en Patrick Oeij spelen nu bij DTK en Martin Khatchanov speelt bij Enjoy & Deploy. FVT heeft er voor gekozen om toch de ere-divisie plaatsen op te vullen en wel met Stefan Tromer, Hugo Krier (Luxemburg) en Fjodor Rademaker. FVT verloor de wedstrijd tegen DTK’70 met 6-0 en speelde gelijk tegen Scylla.

Van Wijnen-Smash’70 kent een bliksemstart in deze competitie, zij wonnen beide wedstrijden met 5-1. Vandaag zullen de mannen proberen om dit te herhalen. De spelers die vandaag opgesteld staan zijn Gerben Last, Martijn de Vries en Koen Hageraats. Boris de Vries zal de coaching verzorgen.

 

Na de wedstrijd:

Er was al gehoopt op een ruime overwinning, maar dat moet je altijd eerst nog even waarmaken. En dat deden de mannen van Van Wijnen-Smash’70! Even leek het er op dat er voor het eerst meer dan 1 punt naar de tegenstanders zou gaan toen Gerben met 2-0 achter kwam, maar in de derde game was hij weer op stoom en hield dat nog 2 games vol. Zijn welbekende “Hatsjeee” was weer regelmatig te horen in de zaal van FVT. Er werden nog 5 wedstrijden gespeeld waardoor er weinig publiek in de zaal komt kijken. Maar ook in de kantine was helaas amper support voor de FVT-ers.

We hopen volgende week in Hattem wel weer op een volle bak!

 

Opstellingen (+ ranking):

FVT: 1. Stefan Tromer (112) 2. Hugo Krier (-) 3. Fjodor Rademaker (59)

Coach: –

 

Van Wijnen-Smash’70: 1. Gerben Last (23) 2. Martijn de Vries (10)   3. Koen Hageraats (18)

Coach: Boris de Vries

 

Wedstrijd 1: Stefan Tromer — Martijn de Vries

Wedstrijd 2: Hugo Krier — Gerben Last

Wedstrijd 3: Fjodor Rademaker — Koen Hageraats

Wedstrijd 4: Stefan Tromer — Gerben Last

Wedstrijd 5: Fjodor Rademaker — Martijn de Vries

Wedstrijd 6: Hugo Krier — Koen Hageraats

 

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: Martijn heeft de eerste game weinig problemen met Stefan. In de tweede game staat hij 7-9 voor maar toch weet Stefan deze binnen te slepen. De derde game gaat tot 9-9 gelijk op, dan neemt Martijn het initiatief en wint de game. In de vierde game komt Stefan met 3-1 voor, daarna laat Martijn hem weinig kans meer.

Wedstrijd 2: Gerben knalt in de eerste game weer ouderwets de bal over het netje en geeft de Hugo Krier weinig kans. In de tweede game kan Hugo meer controleren en Gerben weet daar niet voldoende antwoord op. Ook in de derde en vierde game blijft Hugo goed controleren en te spreiden. De vierde wordt nog spannend, maar Hugo wint deze met 13-11.

Wedstrijd 3: Koen wordt in de eerste game overrompelt door de fel spelende Fjodor. Hij weet geen raad met het spel van Fjodor, varieert te weinig en Fjodor blijft druk zetten. In de tweede game horen we Koen weer wat meer en zien we hem ook beter gaan spelen, deze wint hij dan ook. De derde game begint slecht, in de eerste service beurt van Koen gaan beide punten naar Fjodor. Maar bij 4-1 tegen komt Koen er weer aan, hij wint deze game met 11-5. Tot halverwege de vierde game gaat het gelijk op, daarna pakt Koen de punten en wint de wedstrijd.

Wedstrijd 4: Gerben speelt met veel risico en dat gaat niet altijd goed. De eerste twee games gaan naar Stefan. Dan wordt Gerben gezegd dat hij “lekker moet gaan spelen” en dat doet hij dan ook! Iets meer controle, de juiste momenten afwachten en Stefan weet niet meer hoe hij het heeft! De derde, vierde en vijfde game gaan dan ook overtuigend naar Gerben.

Wedstrijd 5: Martijn pakt de eerste game met overmacht. De tweede game pakt Martijn vanaf 9-9 met twee overtuigende punten. De derde game lijkt bij 9-5 voor Fjodor naar FVT te gaan, maar Martijn denkt daar toch iets anders over. Hij komt weer terug naar 10-10 en pakt uiteindelijk de derde game met 12-10.

Wedstrijd 6: Koen weet de eerste game vrij simpel te winnen. De tweede game komt het tot 9-9, mede doordat Koen gaat twijfelen. Toch pakt hij deze game nog. In de derde game lijk er tot 4-2 niets aan de hand voor Koen, maar als Hugo 4-3 maakt is het helemaal over voor Koen. Hij lijkt bij elke bal te twijfelen aan zichzelf en Hugo blijkt controleren. In de vierde game zijn de spelers aan elkaar gewaagd. Tot na de time out voor Koen, daarna pakt hij de benodigde punten voor de winst.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 6-11 11-9   9-11       7-11                         0-1

Wedstrijd 2: 6-11   11-9 11-8    14-12                          1-1

Wedstrijd 3: 11-5 7-11  5-11      7-11                           1-2

Wedstrijd 4: 12-10 11-7   4-11     5-11     7-11             1-3

Wedstrijd 5: 4-11     4-11     10-12                               1-4

Wedstrijd 6: 7-11     9-11     11-6      7-11                     1-5

 

Eindstand: 1 – 5

 

Volgende week, 3 oktober, is de volgende thuiswedstrijd, tegen regerend landskampioen Enjoy & Deploy.

De wedstrijd aan de Eijerdijk start om 16:00.

Kom allemaal onze mannen aanmoedigen en neem veel support mee!