Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – Enjoy & Deploy 03-10-2015

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Martijn had het al aangegeven in de media; na de wedstrijd tegen Enjoy & Deploy weten we waar we staan, dat zal een serieuze test worden. Van Wijnen-Smash’70 is het seizoen ijzersterk begonnen en heeft ten opzichte van vooraf verwachte concurrenten meer punten gepakt. Waar concurrenten 3-3 speelden wonnen de mannen uit Hattem met 5-1.

Onze mannen blijven met vier overgebleven spelers van het voorgaande team spelen, Enjoy & Deploy heeft nog maar twee spelers van vorig jaar op de teamlijst staan, Roel Bogie en Yang Ming. Zij zijn aangevuld met Martin Katchanov en Peter Sebastyén. Julien Indenherberg is voorlopig nog herstellende van een blessure, dit is de derde nieuweling. We zullen zien in hoeverre de Hattemers het Enjoy & Deploy moeilijk kunnen maken.

Pupil van de week is Kristoff van Rijssen.

De wedstrijd werd in zijn geheel gefilmd door “TTnextlevel”. Zij filmen regelmatig ere-divisie wedstrijden en plaatsen een verslag hiervan op hun eigen site www.ttnextlevel.nl.

 

Na de wedstrijd:

Vandaag viel het balletje helaas niet richting Van Wijnen-Smash’70! Er werden wel enkele vijf-gamers gespeeld met daarin kansen voor Smash-spelers, maar die konden niet verzilverd worden. De gasten lieten talent Roel Bogie aan de kant zitten ter faveure van de andere spelers. Eén puntje meer had de mannen nog op de 1e plaats laten staan in de ere-divisie, maar dat mocht dus niet zo zijn, nu bezet Van Wijnen-Smash’70 de 3e plaats.

Over drie weken mogen de mannen deze plek verdedigen tegen Wijzenbeek Westa, de club waar Boris (1 jaar) en Martijn (8 jaar) hebben gespeeld.

Bij aanvang van de wedstrijd waren er ± 45 supporters aanwezig, in de loop van de middag werden dat er ± 70.

 

Opstellingen (+ ranking):

Van Wijnen-Smash’70: 1. Martijn de Vries (10) 2. Boris de Vries (21) 3. Koen Hageraats (18)

Coach: Gerben Last

 

Enjoy & Deploy: 1. Yang Ming (5) 2. Martin Katchanov (8) 3. Peter Sebastyén (-)

Coach: Gerald van Grunsven

 

Wedstrijd 1: Martijn de Vries – Martin Katchanov

Wedstrijd 2: Boris de Vries – Yang Ming

Wedstrijd 3: Koen Hageraats – Peter Sebastyén

Wedstrijd 4: Martijn de Vries – Yang Ming

Wedstrijd 5: Koen Hageraats — Martin Katchanov

Wedstrijd 6: Boris de Vries – Peter Sebastyén

 

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: Martijn mag het spits afbijten tegen Martin Katchanov. Martin maakte het Martijn erg lastig met een behoudend spel in combinatie met zijn vastheid. In de derde game kreeg Martijn nog wel kansen, maar kan die toch net niet binnen halen.

Wedstrijd 2: Boris startte overtuigend tegen Yang Ming. Verrassend won hij de eerste twee games van de zeer direct spelende Chinees. Vanaf de derde game gaat Yang Ming iets behoudener spelen en Boris kan hiertegen te weinig doen. In de vierde game komt Boris nog erg dicht bij een overwinning, maar heeft hij het geluk net niet mee.

Wedstrijd 3: Koen start sterk in de eerste game, maar laat Peter weer terug komen. Toch weet Koen de game nog te winnen. Koen blijft in de twee volgende games meer bij tafel en ontneemt Peter mogelijk initiatief. De ballen worden door Koen scherper geblokt en Peter krijgt het niet voor elkaar.

Wedstrijd 4: Martijn mag nu tegen Yang Ming, één van de sterkste spelers in de ere-divisie. De eerste game gaat zeer overtuigend naar de Chinees, de laatste twee games zijn spannend en worden met het geringste verschil gewonnen door Yang Ming.

Wedstrijd 5: Koen en Martin zijn leeftijdsgenoten en kennen elkaar al lange tijd, hebben dus weinig verrassingen voor elkaar. Martin herhaalt zijn spel van de eerste wedstrijd tegen Martijn. Koen komt met 2-1 voor door goed spel. In e vierde game heeft hij ook nog matchpoints, maar kan die game niet naar zich toe trekken. De vijfde game is spannend, Koen komt 8-7 voor, maar Martin draait dit om naar 9-11 en pakt zijn tweede wedstrijd.

Wedstrijd 6: Boris staat uitstekend te spelen en pakt terecht de eerste twee games. In de derde game heeft Boris wat meer moeite met de backhand ballen van Peter. De vierde game blijft lang spannend, gaat uiteindelijk (helaas) naar Peter. Boris probeert van alles in de vijfde en beslissende game, maar het risico betaald zich niet uit.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 7-11 8-11  12-14                                         0-1

Wedstrijd 2: 11-9 11-9 4-11     9-11   7-11                    0-2

Wedstrijd 3: 11-9 11-6  11-7                                           1-2

Wedstrijd 4: 4-11 9-11   9-11                                          1-3

Wedstrijd 5: 11-7     7-11     11-4     12-14   9-11          1-4

Wedstrijd 6: 11-8     11-8     6-11       9-11     3-11         1-5

 

Eindstand: 1 – 5

 

De volgende wedstrijd is thuis, op zaterdag 24 oktober, tegen Wijzenbeek Westa om 16:00.

Op zaterdag 31 oktober ook weer een thuiswedstrijd, tegen Itass DTK’70, om 16:00.