Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – FVT 12-12-2015

Voorafgaand aan de wedstrijd:

De vorige keer, in Rotterdam, werd het 1-5 voor de Van Wijnen-Smash’70 mannen. FVT speelde die dag zonder Merijn de Bruin. Vandaag zal de Luxemburgse FVT-er Hugo Krier niet meespelen. FVT heeft met het vernieuwde team, ten opzichte van vorig jaar, al een mooi aantal punten bij elkaar gesprokkeld en staan nu op een nette 6e plaats boven Hilversum en Klimaatgroep Stars.

Vandaag is het de tweede wedstrijd van de tweede seizoenshelft van 2015-2016 en de laatste competitie wedstrijd in 2015. De van Wijnen-Smash’70 mannen hebben hun eerste doel bereikt, een derde plek na de eerste seizoenshelft en zij mogen op zondag 20 december spelen in de Ere-divisie cup. Maar het einddoel, eerste vier aan het einde van het seizoen zal het volgende doel zijn. Hiervoor zullen ze de gasten zo min mogelijk punten mee willen laten nemen naar Rotterdam. De spelers die vandaag opgesteld staan zijn Gerben Last, Martijn de Vries en Koen Hageraats, net als in de eerste wedstrijd tegen FVT. Boris de Vries zal de coaching verzorgen. Pupil van de week is: Myrthe Schakelaar.

 

Na de wedstrijd:

Door het meespelen van Merijn komt weet FVT twee punten af te snoepen van Van Wijnen-Smash’70. Weer wisten de Smashers de vijf-gamers niet winnend af te sluiten, dat is dit seizoen al vaker gebeurd! Al met al een nette uitslag en overwinning op FVT voor onze mannen. Nu even de “winterstop” tot 2/3 januari wanneer de Masters gespeeld gaan worden, zo vlak na de feestdagen. De competitie data zullen halverwege volgende week bekend worden en voorafgaand aan die tweede competitie helft zullen we iedereen hiervan op de hoogte brengen zodat weer een volle bak kunnen organiseren aan de Eijerdijk.

 

Via deze weg willen we alle vrijwilligers, sponsoren en supporters danken voor hun steun en hopen jullie, na fijne feestdagen, in 2016 weer terug te zien.

 

Opstellingen (+ ranking):

Van Wijnen-Smash’70: 1. Martijn de Vries (10) 2. Koen Hageraats (18)   3. Gerben Last (23)

Coach: Boris de Vries

 

FVT: 1. Merijn de Bruin (17) 2. Fjodor Rademaker (59) 3. Stephan Tromer (112)

Coach: –

 

Wedstrijd 1: Martijn de Vries — Fjodor Rademaker

Wedstrijd 2: Koen Hageraats — Merijn de Bruin

Wedstrijd 3: Gerben Last — Stephan Tromer

Wedstrijd 4: Martijn de Vries — Merijn de Bruin

Wedstrijd 5: Gerben Last — Fjodor Rademaker

Wedstrijd 6: Koen Hageraats — Stephan Tromer

 

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: Het typische spel van Fjodor laat Martijn niet echt goed in de wedstrijd komen. Hij heeft een goede focus nodig om de wedstrijd winnend af te sluiten, en dat lukt in drie games.

Wedstrijd 2: Koen blijft de eerste twee games teveel op de forehand van Merijn spelen en varieert te weinig, Merijn vindt dat niet erg en pakt een 2-0 voorsprong. In de derde game komt Merijn na achterstand weer langzaam, maar wel te laat terug in de game. De vierde game lijkt een overwinning te worden voor Merijn maar hij laat de twee matchpoint aan Koen die daarna gelijk door gaat naar gamewinst. Merijn speelt erg agressief en Koen gaat te snel naar achteren. Merijn komt op 9-2 voorsprong en laat dat niet meer lopen.

Wedstrijd 3: In Rotterdam moest Gerben terug knokken na een 2-0 achterstand in games tegen Stephan, vandaag Gerben start Gerben prima met winst in de eerste game. Ook de tweede game lijkt naar Gerben te gaan, maar Stephan weet deze met 13-11 te winnen. Game drie en vier gaan terecht naar een prima spelende Gerben.

Wedstrijd 4: Na een 4-1 voorsprong in de eerste game voor Martijn heeft Merijn drie mazzelballen achter elkaar. Ondanks enig fortuin kan Merijn die game niet winnen, idem voor de tweede game. In de derde game redt Martijn het niet en de vierde geeft hij na een snelle en ruime achterstand aan Merijn. De vijfde game is ongelofelijk spannend. Bij een 3-7 achterstand neemt Martijn een time-out en kot daarna terug tot 8-8. Op 9-10 neemt Merijn een time-out, maar pakt Martijn het punt; 10-10. Op 12-11 heet Martijn een matchpoint maar weet die niet te verzilveren en Merijn pakt dan de resterende drie punten en ook de wedstrijd.

Wedstrijd 5: De eerste game in de wedstrijd van Gerben tegen Fjodor is erg spannend, Fjodor pakt vrij snel een voorsprong, Gerben kan nog niet genoeg doen tegen het spel van Fjodor. Dan gaat Gerben de noppen meer gebruiken en weet de game te keren in zijn voordeel. In game twee en drie blijft Gerben goed druk zetten en pakt ook de wedstrijd.

Wedstrijd 6: Koen heeft weinig moeite met Stephan en weet vrij eenvoudig in drie games te winnen.

 

Game standen:

Wedstrijd 1: 11-8 11-9   11-9                                        1-0

Wedstrijd 2: 7-11   8-11 11-8    12-10     7-11               1-1

Wedstrijd 3: 11-8 11-13  11-7      11-8                           2-1

Wedstrijd 4: 13-11 13-11 7-11     5-11       12-14           2-2

Wedstrijd 5: 13-11   11-7     11-8                                   3-2

Wedstrijd 6: 11-5     11-6     11-7                                   4-2

 

Eindstand: 4 – 2

 

Volgende week, 19 december, is er geen reguliere competitie wedstrijd maar zal het WUTTO-Smash’70 toernooi gespeeld worden. Hierbij moet iedereen met hetzelfde materiaal spelen wat een andere dimensie aan het tafeltennis geeft.

Iedereen is welkom om aan de Eijerdijk te komen kijken naar dit jaarlijkse toernooi.