Wedstrijdverslag Hilversum – Van Wijnen-Smash’70 21-11-2015

Voorafgaand aan de wedstrijd:

Vandaag de eerste wedstrijd van de 2e helft van seizoen 2015/2016. Waar vorige keer met 5-1 werd gewonnen van Hilversum zal de tegenstander nu gewaarschuwd zijn. Door een blessure van Frank Rengenhart zal er een gewijzigde opstelling achter de tafel staan. Het Hilversumse team bestaat vandaag uit Nathan van der Lee, Gamal de Groot en Jelle Goossens.

Voor Van Wijnen-Smash’70 zullen Koen Hageraats, Martijn de Vries en Boris de Vries spelen en wordt de coach rol dus door Gerben Last uitgevoerd. Precies dezelfde spelers als tijdens de thuiswedstrijd, benieuwd of ze net zo’n goede eindscore kunnen behalen.

Na de wedstrijd:

Er had eenzelfde uitslag als vorige keer ingezeten, maar Nathan gooide roet in het eten door beide wedstrijden in vijf games te winnen. Maar onze mannen zaten er wel heel dicht bij! Martijn moest niet alleen tegen Nathan aan de bak voor wat betreft het maximale aantal games, ook tegen Gamal moest hij knokken. Maar daar was de laatste game wel heel overtuigend voor de Smash’70 speler. Koen wist aan Smash-zijde twee wedstrijden te winnen; zowel zijn ouwe teammaatje Gamal moest er aan geloven, wel in vijf games, als ook Jelle Goossens. Boris wist net als in de thuiswedstrijd van Jelle te winnen, kostte hem nu wel een game meer, maar de gewonnen games waren overtuigender dan in Hattem. Al met al een goede uitslag tegen Hilversum waar Nathan weer als een vesting speelde.

 

Opstellingen (+ ranking):

Hilversum: 1. Jelle Goossens (54) 2. Gamal de Groot (30) 3. Nathan van der Lee (14)

Coach: Bert Olofsen

 

Van Wijnen-Smash’70: 1. Koen Hageraats (18) 2. Boris de Vries (21) 3. Martijn de Vries (10)

Coach: Gerben Last

 

Wedstrijd 1: Jelle Goossens — Boris de Vries

Wedstrijd 2: Gamal de Groot — Koen Hageraats

Wedstrijd 3: Nathan van der Lee — Martijn de Vries

Wedstrijd 4: Jelle Goossens — Koen Hageraats

Wedstrijd 5: Nathan van der Lee — Boris de Vries

Wedstrijd 6: Gamal de Groot — Martijn de Vries

 

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: Waar Boris vorige keer in drie games, met het kleinste verschil, wist te winnen moest hij nu een game aan Jelle laten. De eerste game was erg spannend, game drie en vier gingen overtuigend naar Boris. Boris was te passief, niet echt tevreden over het spel, maar wel blij met de overwinning.

Wedstrijd 2: De oud-teamgenoten spelen altijd gespannen wedstrijden tegen elkaar. Gamal ging direct fanatiek van start, maar Koen wist vanaf 5-5 de punten te pakken. Koen komt in game twee en drie net iets tekort tegen Gamal en moet dus een 2-1 achterstand goed maken. De vierde game pakt hij zeer overtuigend. In de vijfde game lijkt deze naar Gamal te gaan, hij komt 10-7 voor. Maar Koen blijft stoïcijns doorspelen en weet met 12-10 de game en dus ook de wedstrijd binnen te halen.

Wedstrijd 3: Vanaf de start zijn beide spelers aan elkaar gewaagd, zoals wel vaker. Martijn komt met 2-1 voor, maar Nathan komt steeds beter in zijn blokspel en weet Martijn af te troeven in de twee laatste games.

Wedstrijd 4: Ook tegen Koen weet Jelle een game af te snoepen. Maar in de games die Koen wint is hij duidelijk de betere (constantere) speler ten opzichte van Jelle.

Wedstrijd 5: Nathan wist in Hattem net niet van Boris te winnen, vandaag zal hij dat willen omdraaien. De eerste twee games kan Nathan niet genoeg doen tegen Boris die rustig blijft spelen en als hij een kans krijgt dan pakt hij die ook met overtuiging. In game drie is Nathan constanter en die pakt hij dan ook. In de laatste twee games kan Boris het spel van game 1 & 2 niet herhalen, waar de ballen in die games raak gingen gaan ze nu net over. Nathan pakt dus het tweede punt voor Hilversum.

Wedstrijd 6: De eerste drie games worden gewonnen met het kleinst mogelijke verschil en dan staat Martijn met 2-1 voor. De vierde game laat een onzekere Martijn zien die daardoor een vijfde game moet spelen. Maar die game knalt hij vanaf het begin weer als vanouds, binnen een mum van tijd komt hij met 7-1 voor te staan en dat staat hij ook niet meer af aan Gamal.

Game standen:

Wedstrijd 1: 13-15    11-5      8-11      11-7                      0-1

Wedstrijd 2: 5-11     13-11    14-12     5-11   10-12          0-2

Wedstrijd 3: 11-9     8-11      13-15    11-7     11-8           1-2

Wedstrijd 4: 6-11     14-12    3-11     5-11                        1-3

Wedstrijd 5: 10-12   8-11     11-6     11-9    13-11            2-3

Wedstrijd 6: 10-12   9-11     11-9     11-7     5-11             2-4

Eindstand: 2 – 4

De komende twee weken is het team vrij, maar op 12 december komt FVT op bezoek in Hattem. De wedstrijd start om 16:00 en is de laatste van 2015.