Wedstrijdverslag Scylla – Van Wijnen-Smash’70 08-11-2015

Voorafgaand aan de wedstrijd:
Tegen Scylla is het nog nooit heel makkelijk geweest, wel geregeld winst, maar nooit heel makkelijk. Afgelopen seizoen is hiervan het bewijs, na drie wedstrijden won uiteindelijk Scylla een plek in de halve finales. Scylla heeft dit seizoen één nieuwe speler; Shen Ao. Een speler met een basis spel, maar één die dat dat heel consequent weet uit te voeren. De mannen uit Hattem achtten Scylla en Wijzenbeek Westa als hun grootste concurrenten voor een uiteindelijke plek bij de eerste vier aan het einde van het seizoen. Tegen Wijzenbeek Westa bleek de gelijkwaardigheid, tegen Scylla weten we na vandaag hoe de onderlinge verhouding is.
Vandaag is het team van Van Wijnen-Smash’70 weet compleet en zal Koen Hageraats de rol van coach op zich nemen. Voor een plaats in de Ere-divisie Cup hebben de mannen genoeg aan één punt, maar daar zullen ze niet tevreden mee zijn.

Na de wedstrijd:
De vijf-gamers vallen dit seizoen niet genoeg naar de kant van de Smash’70 mannen, ook vandaag vielen de drie eerste wedstrijden in vijf games naar de tegenstanders. Inmiddels waren we na die drie wedstrijden bijna twee uur verder! Wel blijven de mannen strijden voor wat ze waard zijn en het moet toch een keer andersom gaan. Het publiek kreeg wel spannende wedstrijden te zien en daar komt men toch voor? Helaas werd vandaag verloren, maar wel werd de derde plek binnen gesleept en mogen de mannen deelnemen aan de Ere-divisie Cup op zondag 20 december en dat was voor deze helft de doelstelling.

Opstellingen (+ ranking):
Scylla: 1. Thomas Bénit (9) 2. Olivier Altenburg (41) 3. Shen Ao (-)
Coach: onbekend

Van Wijnen-Smash’70: 1. Martijn de Vries (10) 2. Boris de Vries (21) 3. Gerben Last (23)
Coach: Koen Hageraats

Wedstrijd 1: Thomas Bénit – Boris de Vries
Wedstrijd 2: Olivier Altenburg – Martijn de Vries
Wedstrijd 3: Shen Ao – Gerben Last
Wedstrijd 4: Thomas Bénit – Martijn de Vries
Wedstrijd 5: Shen Ao – Boris de Vries
Wedstrijd 6: Olivier Altenburg – Gerben Last

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: Beide spelers zijn aan elkaar gewaagd, dat heeft het verleden al aangetoond. Ook vandaag blijkt dat weer, pas in de beslissende vijfde game weet Thomas de winst te pakken.
Wedstrijd 2: Martijn gaat in de eerste game helemaal los en laat Olivier alle hoeken van de tafel zien. De tweede game gaat ook naar Martijn, maar niet zo overtuigend als de eerste. Daarna is Olivier los. De vierde en vijfde game zijn de spelers aan elkaar gewaagd maar Olivier weet beide games te winnen.
Wedstrijd 3: De eerste game speelt Gerben niet zijn normale spel, hij is te afwachtend. De tweede game komt Gerben iets meer in zijn spel en weet hij de game nipt te winnen. In de derde game enkele mooie lange rally’s die Gerben meestal weet te winnen. Bij 9-6 in de vierde valt Gerben, gelukkig kan hij door gaan. Hij maakt nog twee mooie punten, maar weet niet te winnen. De vijfde game is een afspiegeling van de vierde qua spel. Shen Ao blijft gecontroleerd spelen en wint ook de wedstrijd.
Wedstrijd 4: Martijn weet dat hij tegen Thomas goed gefocussed moet blijven en dat hij hem geen kans moet geven. Dat doet hij uitstekend, niet alles gaat raak maar hij blijft op een constant niveau spelen, Thomas kan dat niet omdraaien en Martijn pakt in een prima wedstrijd het eerste punt voor Van Wijnen-Smash’70.
Wedstrijd 5: Mooie wedstrijd waarin Boris met name in de tweede game goed staat te spelen. Toch blijft de controle van Shen Ao te veel voor Boris die in de derde en vierde game iets moet forceren. Hij blijft knokken, maar kan helaas niet winnen.
Wedstrijd 6: In de eerste twee games is Olivier geen schim van de laatste drie games tegen Martijn! Al moet ook gezegd worden dat Gerben “niet ongelukkig” is. De derde game weet Olivier wel te pakken, maar met het kleinste verschil in de vierde game weet Gerben het tweede punt voor het Hattemer team binnen te slepen.

Game standen:
Wedstrijd 1: 11-4   5-11   11-7    12-14  11-8           1-0
Wedstrijd 2: 1-11   6-11   11-4    11-8    11-9           2-0
Wedstrijd 3: 11-8   11-13 10-12  11-8   12-10          3-0
Wedstrijd 4: 9-11   8-11    9-11                                  3-1
Wedstrijd 5: 11-7   5-11   11-6    11-7                       4-1
Wedstrijd 6: 5-11   6-11   11-7   11-13                      4-2

Eindstand: 4 – 2

De volgende wedstrijd is uit, op zaterdag 21 november, om 16:00, in Hilversum.