Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – Itass DTK’70 31-10-2015

Voorafgaand aan de wedstrijd:
In Klazienaveen heeft men “beslag” kunnen leggen op 3 voormalige FVT-spelers. Vorig seizoen was dat alleen Michel de Boer, dit seizoen zijn ook Barry Wijers en Patrick Oei naar Drenthe gekomen. Deze drie spelers worden aangevuld met Bas Hergelink (geblesseerd) en vormen het nieuwe Itass DTK’70 team. Dit team is een grote kanshebber voor de titel, samen met Enjoy & Deploy. Op dit moment staat Itass DTK’70 2 punten voor op van Wijnen-Smash’70.
Van Wijnen-Smash’70 mist vandaag Gerben Last die een toernooi speelt in Belgie (naschift: hij won dat toernooi!). Dus we hoeven ons niet af te vragen wie zullen spelen, Koen Hageraats, Martijn de Vries en Boris de Vries. Om de doelstelling te halen, een plaats bij de 1e vier, zullen de mannen zoveel mogelijk afstand willen nemen van de concurrentie. Dat dit geen makkelijke klus gaat worden moge, gezien de tegenstanders van vandaag, duidelijk zijn.

Na de wedstrijd:
De Van Wijnen-Smash’70 mannen hadden vandaag niet veel te vertellen tegen de spelers van Itass DTK’70. Alleen Martijn wist met enige overtuiging te winnen, van Patrick Oeij. Boris speelde wel vijf games tegen Michel en kwam met 2-1 voor, maar de laatste twee games werden zeer overtuigend door Michel gewonnen. Koen maakte het Barry wel lastig, maar wist niemand het gevoel te geven dat hij wel zou gaan winnen. Onze mannen bleven wel knokken, maar de tegenstanders waren gewoon te sterk.
In principe is er nog niets aan de hand aangezien dit een inhaal wedstrijd was, het team is ten opzichte van de nummer vier zelfs één punt uitgelopen en staat nu twee punten voor.

Opstellingen (+ ranking):
Van Wijnen-Smash’70: 1. Koen Hageraats (18) 2. Boris de Vries (21) 3. Martijn de Vries (10)
Coach: geen

Wijzenbeek Westa: 1. Barry Wijers (2) 2. Patrick Oeij (11) 3. Michel de Boer (4)
Coach: geen

Wedstrijd 1: Koen Hageraats – Patrick Oeij
Wedstrijd 2: Boris de Vries – Barry Wijers
Wedstrijd 3: Martijn de Vries – Michel de Boer
Wedstrijd 4: Koen Hageraats – Barry Wijers
Wedstrijd 5: Martijn de Vries — Patrick Oeij
Wedstrijd 6: Boris de Vries – Michel de Boer

Wedstrijdverloop:
Wedstrijd 1: Koen weet de eerste game te winnen, maar kan daarna niets doen tegen het directe spel van Patrick. Hij loopt te snel te ver naar achteren en Patrick kan de hoeken uitkiezen.

Wedstrijd 2: Alleen in de derde game kan Boris een vuist maken tot 9-9, maar ook deze verliest hij. Barry is een maatje te groot.

Wedstrijd 3: De service van Michel weet Martijn niet goed genoeg te retourneren en waar hij aanvalt gaan de ballen te vaak via het netje over. En als ze dan wel goed gaan is er altijd nog Michel die erg veel ballen terug blokt. Ondanks door te blijven knokken weet Martijn toch niet te winnen.

Wedstrijd 4: De eerste game is al gelijk spannend en gaat door tot 14-16, helaas niet voor Koen. De Tweede game wint Barry met grote overmacht, 11-2. De derde weet Koen binnen te slepen met het kleinste verschil. Koen weet dat niet vast te houden en Barry pakt ook de winnende vierde game.

Wedstrijd 5: Martijn/Patrick wisten in het verleden mooie wedstrijden te spelen met zeer aantrekkelijke rally’s. Vandaag is Martijn niet van plan om lange rally’s te spelen, de eerste twee games dendert hij vrij snel over Patrick heen. Game drie is duidelijk voor Patrick en game vier is erg spannend. Martijn weet deze met 12-10 binnen te halen en eindelijk heeft Smash’70 een punt!

Wedstrijd 6: Volgens de verslaggever heeft Boris nog nooit van Michel gewonnen en kan hij dus frank en vrij spelen voor het tweede wedstrijdpunt. Na de eerste game te verliezen weet Boris door geconcentreerd spel Michel onder druk te zetten en game twee en drie zijn dan ook voor hem. Dan is het over en weet Michel game vier en vijf met ruime overmacht te winnen.

Game standen:
Wedstrijd 1: 11-7    5-11    5-11    8-11                0-1
Wedstrijd 2: 4-11    3-11    9-11                           0-2
Wedstrijd 3: 6-11    6-11    8-11                           0-3
Wedstrijd 4: 14-16  2-11   12-10    7-11              0-4
Wedstrijd 5: 11-4    11-5    5-11    12-10             1-4
Wedstrijd 6: 7-11    11-6    11-6    2-11    3-11    1-5

Eindstand: 1 – 5

De volgende wedstrijd is uit, op zondag 8 november, om 14:00, in Leiden tegen Scylla.