Wedstrijdverslag Van Wijnen-Smash’70 – Wijzenbeek Westa 24-10-2015

Voorafgaand aan de wedstrijd:
Vandaag komen enkele ex-teamgenoten van Martijn en Boris op bezoek; Liu Qiang en Bob Franssen van Wijzenbeek Westa. Martijn heeft met beiden in het team gespeeld, Boris alleen met Liu Qiang. Na het vertrek van Boris en Martijn is het team aangevuld met talentvolle jeugdspelers; Rino Alberts en Eric Agamyan. De laatste is vandaag niet aanwezig.
Wijzenbeek Westa staat met een wedstrijd meer één punt achter Van Wijnen-Smash’70.
Na de nederlaag tegen Enjoy & Deploy willen de mannen weer in de positieve flow komen door een goede wedstrijd te spelen tegen de gasten uit Wessem. Boris zal vandaag de rol van de coach op zich nemen zodat dus Koen, Gerben en Martijn achter de tafel komen. Bij een goede uitslag kunnen de Smashers afstand nemen van deze concurrenten. Het team zal gesteund worden door de pupil van de week; Vera Karssing.

Na de wedstrijd:
Na de eerste drie wedstrijden waren we bijna 2 uur verder, alle drie vijf-gamers waarvan er helaas maar één door Smash werd binnengehaald. Martijn de Vries won na 2-1 achter te staan toch nog vrij overtuigend van Bob Franssen. Koen Hageraats wist na 2-1 achterstand toch een vijfde game te spelen tegen een sterk spelende Liu Qiang, maar Koen kan die niet pakken. Gerben Last was de eerste Smasher die met 2-1 voor kwam te staan, toch moest ook hij een vijfde game spelen en die werd met het kleinste verschil door Rino Alberts gewonnen. Dus stond er een toch wat tegenvallende 1-2 op het wedstrijdformulier na drie wedstrijden.
Martijn mocht proberen om de stand weer gelijk te trekken en met een stand van 2-1 leek dat ook mogelijk, maar Liu Qiang bleef knokken en wist er een vijfde game uit te slepen. En hoe spannend was die weer, Martijn kreeg bij 10-9 een matchpoint die Qiang wist te pareren en waarna hij meteen de twee winnende punten maakte; stand 1-3!
Toch werd het uiteindelijk nog een gelijkspel door de winstpotten van Gerben en Koen waarbij er bij Gerben tegen Bob meer spanning was dan bij de wedstrijd van Koen tegen Rino.
Vooraf was er op minimaal één punt meer gehoopt, maar dat viel dus iets tegen. Toch blijft van Wijnen-Smash’70 nog goed meedoen voor een plek bij de eerste vier.

Opstellingen (+ ranking):
Van Wijnen-Smash’70: 1. Martijn de Vries (10) 2. Koen Hageraats (18) 3. Gerben Last (23)
Coach: Boris de Vries

Wijzenbeek Westa: 1. Liu Qiang (13) 2. Bob Franssen (-) 3. Rino Alberts (35)
Coach: geen

Wedstrijd 1: Martijn de Vries – Bob Franssen
Wedstrijd 2: Koen Hageraats – Liu Qiang
Wedstrijd 3: Gerben Last – Rino Alberts
Wedstrijd 4: Martijn de Vries – Liu Qiang
Wedstrijd 5: Gerben Last — Bob Franssen
Wedstrijd 6: Koen Hageraats – Rino Alberts

Wedstrijdverloop:

Wedstrijd 1: Bob maakt het Martijn erg lastig en komt met 2-1 voor nadat Martijn de eerste game snel binnenhaalde. Daarna kan Bob geen vuist meer maken en worden game 4 en 5 vrij eenvoudig door Martijn gewonnen. Bob heeft met name problemen met de wat bollere ballen van Martijn.

Wedstrijd 2: Koen wint de eerste game overtuigend, maar de tweede gaat net andersom. De derde game is erg spannend, Koen blijft echter net iets te veel spelen naar de sterke fore-hand van Liu. De vierde game speelt Koen meer op het lichaam van Liu die daar moeite mee heeft. In de vijfde game komt Liu te snel voor en dat kan Koen niet meer recht trekken.

Wedstrijd 3: Gerben is de eerste Smasher die na drie games voor staat, maar weet toch de wedstrijd niet binnen te halen. In de vierde game komt Gerben met 3-0 voor, Rino neemt een time-out en weet daarna vijf punten op rij te maken. Daarna gaat het tot 8-8 gelijk op, maar de laatste drie punten zijn voor Rino. Weer een vijfgamer! In die game komt Rino heel snel op 6-0 voorsprong en lijkt Gerben ruim te verliezen. Maar gesteund door het publiek weet hij terug te komen naar 9-10. Dan weet Rino dat ene punt te pakken en daarmee de wedstrijd.

Wedstrijd 4: Martijn en Liu zijn normaal goed aan elkaar gewaagd en ook vandaag blijkt dat weer zo te zijn. Pas in een spannende vijfde game, waarin Martijn nog een matchpoint heeft, wordt de wedstrijd beslist door Liu Qiang die zijn tweede winstpartij van de dag pakt.

Wedstrijd 5: Bob weet alleen de eerste game te winnen, daarna is Gerben hem de baas. Met name de derde game is zeer overtuigend voor Gerben, deze wordt met 11-1 gewonnen. Eerlijkheidshalve moeten we hierbij wel vermelden dat Bob bij 7-1 al bezig was met de vierde game en dus niet heel veel moeite meer deed. Toch kon hij in die game niet genoeg tegengas geven en wist Gerben de wedstrijd te winnen.

Wedstrijd 6: Rino werd in de eerste twee games overrompeld door Koen, in totaal won Rino 7 punten in die twee games! De derde game was spannender, met twee punten verschil ging deze ook naar Koen.

Game standen:
Wedstrijd 1: 11-5   8-11   6-11   11-4   11-5           0-1
Wedstrijd 2: 11-5   4-11   9-11   11-4   6-11           1-1
Wedstrijd 3: 11-7   8-11   11-4   8-11   9-11           1-2
Wedstrijd 4: 11-8   4-11   11-9   8-11   10-12        1-3
Wedstrijd 5: 9-11   11-7   11-1   11-7                     2-3
Wedstrijd 6: 11-4   11-3   11-9                                3-3

Eindstand: 3 – 3

De volgende wedstrijd is thuis, op zaterdag 31 oktober, tegen Itass DTK’70.
Tegen dit sterke team kunnen de mannen alle steun gebruiken!